Moeder en dochter stoppen met boetiek

“Na bijna vier jaar te hebben gewerkt in het allerleukste winkeltje Jaimie's, zetten wij er een punt achter,” schrijft Jaimie Verheul (26) op Facebook. Reden voor Aalsmeer Vandaag om eens langs te gaan en te horen waarom de kledingboetiek in de Zijdstraat de deuren sluit.
 
Moeder Ellen (51) startte in 2008 op Zijdstraat 49 haar winkel True Fashion en dochter Jaimie (26) begon met Jaimie’s in 2012. Sinds september 2013 hebben ze de apart van elkaar opererende winkels samengevoegd. Met veel plezier en enthousiasme hebben zij hier gewerkt. Moeder en dochter zeggen fijne klanten te hebben gehad. Naast het werk in de winkel hebben ze ook kledingparty’s bij mensen thuis georganiseerd.
 
Genieten van rust
Ellen en Jaimie stoppen ermee. Niet omdat het moet, maar uit eigen keuze. Omdat het kan. Wat ze in de toekomst gaan doen, weten ze nu nog niet precies. Ellen houdt alle opties open en zegt eerst even te gaan genieten van de rust. Jaimie is al aan het solliciteren. Ellen vertelt: “Het ondernemen wordt je zo lastig gemaakt. De regels van twee keer per jaar uitverkoop gelden niet meer tegenwoordig. Nog voordat het seizoen begint, hebben winkels al uitverkoop. We hebben geluk dat onze collectie in de Zijdstraat verder niet verkocht wordt en dus niet direct aan de vroege “uitverkoop waanzin” mee hoeven te doen.”
 
Bakken met geld
Zullen de klanten de boetiek gaan missen? “Ik vind het wel jammer,” zegt een dame uit Amstelveen die vandaag hier aan het winkelen is, “dit soort boetiekjes heb je niet zoveel of het kost direct bakken met geld.” De Kudelstaartse Bep van Lammeren, die ook net binnen loopt, heeft het nieuws gehoord. “Ik zal niet alleen de winkel maar ook het kledingadvies van Ellen gaan missen.”
 
Nieuwe invulling
Het winkelpand is al verkocht. Komende maand is de winkel nog open en in augustus alleen nog de weekenden. Vanaf 1 september krijgt de winkel een nieuwe invulling. Er ontstaat dus geen extra leegstand in de Zijdstraat doordat moeder en dochter nieuwe wegen gaan bewandelen.
 
Ellen en Jaimie Verheul zijn op 10 augustus te horen in het programma ‘Echt Hollands’, bij Radio Aalsmeer. Deze uitzending staat helemaal in het teken van mode en geeft Ellen en Jaimie de gelegenheid om te vertellen wat er precies met het pand gaat gebeuren en of zij zelf dan inmiddels al weer nieuwe plannen hebben.
 
Foto: Ellen adviseert een klant. Tekst en foto Esther Sparnaaij

Eén reactie

  1. Weer een leuke winkel die verdwijnt uit de Zijdstraat. Mijn favoriete kledingzaak waar eerlijkheid en goed advies nog gewoonte was. Zal het zeker gaan missen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel