MJK heeft focus op advisering

(advertorial) Het zijn vertrouwde gezichten, maar het is toch een heel nieuw bedrijf waar de financiële dienstverleners Johan Molema, Rob de Jong en Laurens van Kessel sinds deze zomer gezamenlijk de schouders onder zetten. Onder de naam ‘MJK Administratie, Belasting en Advies’ deed het drietal intrede in een kantoorpand aan de Zwarteweg. Maar niet nadat eerst flink de bezem door het al jaren leegstaande pand werd gehaald. Op 1 augustus jongstleden ging de deur officieel open.
 
In het zeer modern en sfeervol ingerichte kantoor voelen de adviseurs en hun medewerkers zich al snel thuis. Dat het kantoor over Aalsmeerse wortels beschikt, wordt duidelijk gemaakt door het gestileerde logo waarin de watertoren prijkt. Tactisch verbeeld met de drie pijlers van Administratie, Belasting en Advies. De watertoren, Aalsmeers trots, vult ook levensgroot de muur van een van de spreekkamers.
 
Met de kleuren paars en groen, geraffineerd aanwezig in meubels, muren en vloeren van zowel spreekkamers als kantoor, worden alle vooroordelen over saaie administratie- en advieskantoren gelogenstraft. Het kantoor van MJK sprankelt aan alle kanten.
 
Geen vreemden van elkaar
Johan Molema en Rob de Jong hadden al langer een samenwerkingsverband. Vanaf een bovenverdieping op de Witteweg bedienden zij reeds jarenlang vele ondernemers in Aalsmeer en omstreken. Laurens zat met zijn accountantskantoor IFAA op de hoek Zwarteweg/N196 vlakbij. “In de Aalsmeerse ondernemerswereld ken je elkaar al snel, wij waren geen vreemden van elkaar,” aldus Johan. Een samenwerking met z’n drieën lag dan ook voor de hand.
 
Altijd actueel inzicht
De overeenkomsten tussen de financieel deskundigen bleken groot. Alle drie nauw verweven in de Aalsmeerse samenleving en met de blik op de toekomst gericht. “Vernieuwingen houden we bij en als we iets kunnen automatiseren, dan doen we dat. Facturen kunnen tegenwoordig met behulp van een app rechtstreeks in de administratie geboekt worden, waardoor je als ondernemer altijd actueel inzicht hebt in je boekhouding,” aldus Laurens. En zo zijn er meer slagen te maken in optimalisering van de boekhouding.
 
Op en top helpen
In een dorp als Aalsmeer dat de hoogste ondernemersdichtheid van Nederland kent, is een kundige en betrouwbare financieel adviseur van essentieel belang. “De klant op en top helpen en het gezicht of het bedrijf achter de boekhouding leren kennen, dat zijn voor ons heel belangrijke zaken,” aldus Rob. Hoewel jaarcijfers en belastingaangiften belangrijk blijven, ligt de focus op advisering.
 
Adviserende rol maakt verschil
Het is volgens Johan juist die adviserende rol die het verschil kan maken tussen meer of minder belasting betalen. “Veel mensen laten op belastinggebied het nodige liggen omdat ze de weg en de regelgeving niet kennen. Ons advies, voor ondernemers die nog geen klant zijn, is gewoon eens langs te komen en kennis te maken.”
 
 
 
Openheid
Het nieuwe onderkomen is bijzonder toegankelijk voor zowel nieuwe als bestaande klanten. Drempels en trappen ontbreken en van een afstandelijke intercom is geen sprake. De deur staat elke dag in de ‘open modus’, aanbellen is niet nodig. “Ook dat is een bewuste keuze,” zegt Laurens, “we willen graag openheid creëren zodat mensen altijd binnen kunnen wandelen.”
 
Assistent accountant gezocht
Vanwege de groei van het aantal cliënten is MJK op zoek naar een ervaren assistent accountant met vijf tot tien jaar werkervaring in de samenstelpraktijk.
Geïnteresseerden kunnen contact opnemen.
 
MJK Administratie – Belasting – Advies
Zwarteweg 103-A
1431 VK Aalsmeer
0297 – 386828
www.mjk-advies.nl
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel