Met en Co neemt afscheid van 100 medewerkers

De op Greenpark gevestigde taxi-onderneming Met en Co heeft deze week aan zo'n 100 medewerkers moeten mededelen dat ze niet meer voor de firma kunnen werken. Deze personeelsreductie is het resultaat van teruglopende resultaten die enige jaren geleden zijn ingezet. Voor de betreffende medewerkers wordt soortgelijk werk aangeboden binnen de Scheybeeckgroep waar Met en Co onderdeel van uitmaakt. 

Met en Co zegt in een persbericht niet onder herstructurering van de organisatie uit te kunnen. Het besluit dat genomen is behelst een aantal kostenbesparende maatregelen waarvan het verminderen van personeel de meest ingrijpende is. De reorganisatie wordt met ingang van 1 maart uitgevoerd. 

Verbeterinitiatieven
Deze ingreep is ingegeven na vele jaren van verliesgevende resultaten. Sinds 2017 zijn er – onder de nieuwe aandeelhouder Scheybeeck – talloze verbeterinitiatieven ingezet om de continuïteit van Met en Co voor de lange termijn te waarborgen. De directie zegt te moeten vaststellen dat dit niet haalbaar is wanneer alle bedrijfsactiviteiten worden voortgezet. 

Tot de aspecten die de omzetontwikkeling van Met en Co negatief beïnvloeden, behoren de activiteiten in regio-taxivervoer en regio-busvervoer. Als gevolg daarvan is de directie van 
Met en Co tot de conclusie gekomen dat de onderneming zich beter kan concentreren op parkeeractiviteiten. Maar ook op platform,- limousine- en touringcarvervoer om op de lange termijn het hoofd te bieden en een gezond bedrijf te worden en te blijven. 

De directie heeft daarom besloten het busvervoer fors in te krimpen en volledig te stoppen met regio-taxivervoeractiviteiten.

Moeilijk maar noodzakelijk
Volgens algemeen directeur Cees Buur zal voor de meeste van de 100 medewerkers een plek worden gevonden. Ze zullen binnen de Scheybeeckgroep hetzelfde werk blijven doen. “We hebben hiervoor een mobiliteitsteam ingesteld die dat gaat begeleiden. Daarbij proberen we ervoor te zorgen dat deze mensen zo dicht mogelijk in de buurt kunnen blijven werken,” aldus Buur, die de reorganisatie zegt te zien als een moeilijke maar noodzakelijke maatregel, “vooral omdat de reorganisatie ten koste gaat van collega's.” 

Na de reorganisatie zullen er nog 150 mensen werkzaam blijven voor Met en Co.

Afstoten regio-taxivervoer
De reorganisatie is volgens de directie onafwendbaar om het voortbestaan van het bedrijf in een sterk competitieve markt te borgen. “De toekomst vereist,” zo zegt ze in het persbericht, “een hoge mate van flexibiliteit en dat kan alleen bereikt worden door deze maatregelen te nemen. Het afstoten van activiteiten als het regio taxivervoer stelt ons in staat ons volledig te concentreren op het verder versterken van parkeeractiviteiten, en activiteiten in platform-, limousine- en touringcarvervoer.”

Succesvoller met parkeren
Het bijvoorbeeld via Met en Co een taxibusje bestellen voor vervoer van en naar Schiphol, behoort binnenkort dus tot het verleden. De bekende achtpersoonsbusjes gaan er uit. Er wordt straks alleen nog maar met 'gewone' Mercedessen gereden. Hoe Met en Co precies gaat proberen succesvoller te zijn op het gebied van Schipholparkeren, wil directeur Buur niet kwijt. Wel dat hij daar ideeën over heeft.

Foto: Met en Co, gevestigd op Greenpark, gaat flink afslanken. Foto en tekst Arjen Vos

(advertentie)

Eén reactie

  1. Je kon het zien aankomen. Zie mijn column in AalsmeerVandaag: Parkeermeer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin