Meer voor Fietsen biedt duurzame oplossingen

Robert van der Meer (Foto Ton van Eenennaam)

AalsmeerVandaag geeft wekelijks een podium aan ondernemers die betrokken zijn bij de BusinessClub van FC Aalsmeer. In een kort interview vertellen deze ondernemers wie ze zijn en wat hun motivatie is en geven ze een inkijkje achter de schermen van hun bedrijf. Vandaag de beurt aan Robert van der Meer van de Kudelstaartse fietsenzaak Meer voor Fietsen.

Door: Hans van der Linden. Robert is woonachtig in Leimuiden en opgegroeid aan de Herenweg tussen Leimuiden en Kudelstaart. Op zestienjarige leeftijd had hij al een zaterdagbaantje als manusje van alles bij Rinus Bon, die gevestigd was in het pand waar Robert nu zijn eigen zaak heeft.

Meeverhuisd
“Leren was eigenlijk niets voor mij,” vertelt Robert, “en daarom ben ik op enig moment via het zogenaamde werk-leertraject volledig voor Rinus Bon gaan werken. Daarna heb ik zeventien jaar voor Balk Rijwielen in Nieuw-Vennep gewerkt. In 2015 nam Balk rijwielen de zaak van Rinus Bon over en ben ik van Nieuw-Vennep meeverhuisd naar Kudelstaart. In 2018 heb ikzelf de zaak gekocht en ben als zelfstandig ondernemer verder gegaan onder de naam Meer voor Fietsen.” ‘Ontzettend mooi’ vindt Robert dat de zaak waar hij als jonge jongen als zaterdaghulp is begonnen nu van hemzelf is. Op deze plek is in Kudelstaart is overigens al ruim 100 jaar een fietsenwinkel gehuisvest.

Voor de inwoners van Aalsmeer, Kudelstaart en de Kwakel, waar 90 procent van zijn klanten vandaan komt, is Robert het vertrouwde gezicht in de winkel. De meerwaarde is dat naast verkoop er uiteraard reparaties aan fietsen worden verricht en de accessoires zowel fysiek als online worden verkocht. Robert: “Mijn heilige geloof is dat je fietsen altijd fysiek moet kopen. Dat kun je alleen maar goed doen als je verschillende merken en modellen kunt uitproberen en daarbij ook een onafhankelijk advies van een specialist krijgt.”

Meer voor Fietsen verkoopt verschillende merken en is al jaren, ook al in de tijd bij Balk en Rinus Bon, Giant dealer. De voorraad staat dan ook gekoppeld aan de landelijke Giant voorraad.

Trots en uitdagingen
Trots is Robert op wat hij de afgelopen jaren heeft opgebouwd aan klantennetwerk. “Dat zijn soms hele families van grootouders tot kleinkinderen die ons het vertrouwen geven om de fietsen te leveren. Omdat je als winkelier niet meer ontkomt om ook online actief te zijn, regelt Onno Verbeek voor mij dit specifieke onderdeel. Hij doet tevens de inkopen voor Meer voor Fietsen. Met hem heb ik het enorm getroffen.”

De groei die de zaak doormaakt is volgens Robert vooral te danken aan mond tot mondreclame. “Dan doe je als ondernemer toch iets goed. Mijn ambitie is om de dienstverlening op het niveau te houden zoals we nu aankunnen en waar nodig te verbeteren. Wellicht komt er in de toekomst nog wel uitbreiding naar een tweede zaak en dan zou de uitdaging zijn dat ik ook daar het klantcontact en dienstverlening op hetzelfde niveau krijg als hier in Kudelstaart.”

Een permanente uitdaging voor Robert is de juiste medewerkers en monteurs te hebben en die ook te behouden. “Vakmensen zijn schaars en moet je koesteren. Het mooie van onze branche is ook dat wij leverancier zijn van een duurzame oplossing voor mobiliteit, het milieu en fysieke gezondheid.”

Vuurwerkbunkers
Meer voor Fietsen en haar voorgangers hebben in het verleden rond de jaarwisseling ook altijd vuurwerk verkocht. “Daar zijn wij in 2022 volledig mee gestopt. Dit heeft te maken met de steeds zwaarder wordende eisen, maar ook het volledig op z’n kop zetten van alle fietsactiviteiten voor ruimte in de zaak. In onze zaak zijn volgens de wetgeving voor vuurwerkopslag nog twee bunkers aanwezig. Een daarvan laat ik binnenkort verbouwen voor meer showroom ruimte.”

Lidmaatschap Businessclub
Waarom is Robert lid geworden van de Businessclub van FC Aalsmeer? “Ik heb veel feeling met zowel bewoners als ondernemers uit de regio en kan met onze activiteiten ook bedrijven helpen bij mobiliteitoplossingen. Om die reden heb ik mij aangesloten bij de Businessclub. Daarnaast draag ik sport en voetbal in het bijzonder een warm hart toe.”

Kudelstaartseweg 224, 1433 GR Kudelstaart
Telefoon: 0297 360 041
info@meervoorfietsen.nl
www.meervoorfietsen.nl
www.facebook.com/meervoorfietsen/?locale=nl_NL

Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.

3 reacties

  1. Ze nemen de tijd voor je en proberen aan al je wensen te voldoen. Ook nadat je de fiets gekocht hebt en je wil iets aan de fiets laten doen! Aan te bevelen!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *





banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin