Luxe voor baby’s bij El Estilo

Nanda Schalkoort in een van de babykamers (Foto Arjen Vos)

Door: Conny Vos. Een verrassend grote winkel huist er achter de ramen van El Estilo, luxury baby boutique op Zijdstraat 67. Eigenaresse Nanda Schalkoort heeft goed nagedacht over de inrichting van haar winkel.

Bij binnenkomst valt meteen de luxe stijl op. De babykleding aan het begin van de winkel hangt aan gouden hangertjes. De ruimte straalt ook rust uit. Alle kleding hangt netjes op kleur. Rechts is voor de jongetjes en links voor de meisjes tot drie jaar. “We verkopen exclusieve babykleding die je niet zo snel ergens anders zult aantreffen.” Tussendoor liggen zachte knuffels, verzorgingsproducten en andere kleine accessoires. Verder naar achteren staan de kinderwagens van basic tot limited edition. Ook zijn er boxen in allerlei soorten.

Tierelantijntjes 
“Toen we begonnen kochten mensen een roze of blauwe box. Nu willen mensen dat de box past bij hun interieur.” Alles is dan ook mogelijk bij El Estilo. De complete babyuitzet of kamer kan op maat worden bedacht en uitgevoerd. Middenin de ruimte staat een grote gemarmerde bar met zachte stoelen. “We bieden altijd een kopje koffie aan en hier kunnen klanten plaatsnemen om hun wensen te bespreken.” Achterin zijn voorbeeldkamers in verschillende stijlen met kledingkast, commode, stoel en lamp. Hier zijn de kleuren bewust neutraal gehouden. “Mensen kunnen bij ons terecht voor alleen een bedje of alleen de bekleding, maar we verzorgen ook de babykamer van top tot teen. Iedere klant is anders. De een wil tierelantijntjes, de ander houdt van strak. We kunnen iedere houtsoort, iedere kleur en iedere bekleding leveren. Er zijn zoveel opties. Bedenk het en wij maken het.”

Van speen tot complete babykamer
Nanda had een interieuropleiding gedaan, maar werkte in de horeca. Toen ze zwanger was, zag ze in Spanje veel leukere dingen voor haar baby. Ze wilde niet meer terug naar de horeca en kreeg het idee om iets met styling en interieur voor baby’s te gaan doen. Ze startte met een winkel op het industrieterrein in Monster en ging van speen naar complete babykamers. “Ik heb mijn hart gevolgd.” Toen ze verhuisde naar Diemen verhuisde de winkel mee. Hoewel de huidige winkel in de Zijdstraat laagdrempeliger is, komen de meeste klanten doelbewust naar de winkel. “In het begin wilde ik geen webshop. Nu zijn we groot op sociale media, toch adviseer ik mensen om langs te komen, dan voel je de stof en zie je de kleuren.”

Puntjes op de i
Wanneer een klant de complete babykamer door Nanda heeft laten maken, probeert ze persoonlijk aanwezig te zijn bij de aflevering. “Ik vind het belangrijk om het netjes aan te kleden en de puntjes op de i te zetten. Het is het laatste stukje service.” Als Nanda aan de toekomst denkt zou ze graag meer kinderkleding willen verkopen. “Maar ik wil het in deze winkel bij baby’s houden, dus dan zou ik een tweede winkel moeten openen en deze winkel vraagt al veel tijd. We hebben een samengesteld gezin met een zoon en een dochter en mijn gezin staat op nummer 1.”

De winkel op Zijdstraat 67 is geopend van woensdag tot en met zaterdag vanaf 10 uur. Neem eens een kijkje of ga naar elestilo.nl.

(Partnerbijdrage Aalsmeer Centrum)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin