Loyaliteit speelt grote rol bij J.P. Hogewoning BV

De gebroeders John en William Hogewoning (Foto Ton van Eenennaam)

AalsmeerVandaag geeft wekelijks een podium aan ondernemers die betrokken zijn bij de BusinessClub van FC Aalsmeer. In een kort interview vertellen deze ondernemers wie ze zijn en wat hun motivatie is en geven ze een inkijkje achter de schermen van hun bedrijf. Vandaag de beurt aan de John en William Hogewoning van de gelijknamige Bloemengroothandel: J.P. Hogewoning BV.

Door: Hans van der Linden. In 1975 is Jan Hogewoning voor zichzelf begonnen als commissionair. Hij kocht producten ‘op de klok’ in Aalsmeer. Deze producten werden verkocht aan klanten die gevestigd waren in Rijnsburg en Naaldwijk. Vervolgens deed de inkoop van buitenlandse producten zijn intrede. In 1998 is J.P. Hogewoning in contact gekomen met Flores Funza in Colombia bij wie de eerste anjers en trosanjers besteld. Na  de anjers uit Colombia volgde gipskruid vanuit Ecuador. Door het gunstige klimaat van deze landen met hun hooggelegen gebieden is J.P. Hogewoning in staat om jaarrond een kwalitatief hoogstaand product aan te bieden. Dankzij de vele persoonlijke bezoeken is een uitstekende samenwerking met kwekers opgebouwd.

Inmiddels bijna 50 jaar later, zijn John en William Hogewoning eigenaren van het familiebedrijf, nadat zij het in 2015 van hun vader hebben overgenomen.

Wereldwijde handel
In de zoektocht naar verbreding van het assortiment volgden in midden Amerika nog landen als Peru en Guatemala. Daar kwamen later ook landen rond de Middellandse Zee bij. Zo voorzien kwekers in Italië en Spanje J.P. Hogewoning van prachtige seizoensproducten. Vanaf 2017 is J.P. Hogewoning gestart met producten uit Israël, waar een samenwerking met een groep kwekers is aangegaan. Daarnaast is er een breed assortiment van producten beschikbaar vanuit Ethiopië, Kenia en Zuid-Afrika.

Familiebedrijf
John, op 20-jarige leeftijd in het bedrijf van zijn vader gaan werken, vertelt: “Ons bedrijf heeft op dit moment circa 25 medewerkers in loondienst en heeft alle kernwaarden van een familiebedrijf. Korte lijnen, betrokkenheid en loyaliteit spelen bij ons een grote rol,” aldus John ie aangeeft uitermate trots te zijn op de goede naam van het bedrijf en de kwaliteit hoogwaardige producten. “Onze klanten zijn expediteurs en zo genaamde ‘lijnrijders’ zie die zelf bedrijven en winkels afrijden.”

J.P. Hogewoning heeft een nauwe band en goede relatie met deze klanten die elkaar omgekeerd ontzettend trouw zijn.

Bundeling van krachten
Al tientallen jaren heeft J.P. Hogewoning een zeer nauwe samenwerking met Alkemade International. Dit bedrijf heeft veel ervaring in het begeleiden van kwekers en de verwerking van de producten. Samen met Alkemade is J.P. Hogewoning sterk in de zogenaamde ‘directe vermarkting’. Daarbij zijn service, kwaliteit, automatisering en logistiek van groot belang. En dat alles natuurlijk tegen een marktconforme prijs. Door het bundelen van krachten zijn de bedrijven in staat geweest om uit te groeien tot wat zij nu zijn en om uit te blinken in het vak. Gezamenlijk is er inmiddels ook een portaal opgezet met een webshop van een groot assortiment van dagverse producten aan van kwalitatief hoogstaande kwekers.

J.P Hogewoning BV Legmeerdijk 313
1431 GB Aalsmeer
VBA Noord – Locatie 0.44
www.jphogewoning.nl
Telefoon en mail: 0297 330 077john@hogewoning.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin