Louter lachende gezichten op markt

Eindelijk was iedereen tevreden. De gemeente, het winkelend publiek, de winkeliers in dorp maar toch bovenal de markthandelaren zelf. Verplaatsing van de markt van het Raadhuis- naar het Praamplein duurde misschien lang, maar nu het een feit is, zijn er uitsluitend positieve reacties te horen.
 
Viel de opening vorige week volledig in het water, gisteren was het een en al gezelligheid op het Praamplein. Niet in de laatste plaats veroorzaakt door de poffertjeskraam waar gratis porties poffertjes werden uitgedeeld. Er stond de hele dag door een flinke rij voor de oud-Hollandse gietijzeren bakplaat waar twee vriendelijke dames zich 'ongans' bakten. Halverwege de middag waren bij menig ondernemer zelfs de bonnetjes op. Er moest namelijk wel eerst iets gekocht worden voor men aan de poffertjes kon.
 
Klandizie
De markt biedt op het Praamplein een compacte en gezellige aanblik. Aankomend vanaf de Weteringstraat is direct duidelijk dat hier wat te beleven valt. En wanneer 's zomers de bootjes hier aanmeren, moet het helemaal een feest zijn. De pakweg 30 kramen hadden gisteren over klandizie niet te klagen. Kaashandelaar Den Hollander vertelde dat hij alleen in de ochtend al zeker al 20 nieuwe klanten aan kaas geholpen had.
 
Grote kans
Alles lijkt op het Praamplein op zijn plek te vallen. Er is gratis parkeergelegenheid direct naast de markt, Albert Heijn ligt in het verlengde en vanaf het Praamplein pak je als winkelend publiek toch sneller even de Zijdstraat mee. De kans is groot dat zich op termijn meer ondernemers melden vanwege de fraaie locatie. En volgens wethouder economische zaken Ad Verburg zijn ze van harte welkom: “Er is zeker ruimte voor uitbreiding.”
 
Succes
Gewapend met een schaar en lint maakte de wethouder er rond het middaguur een officieel momentje van. Temidden van de tevreden handelaren wenste hij iedereen veel succes met de markt op deze nieuwe locatie. Applaus klonk toen het lint in twee stukken neerdwarrelde.
 
Foto's Arjen Vos (AV) 
 
 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel