Lidl koopt ook huidig Rabobankpand

Nog dit jaar verhuist de Rabobank naar een leegstaand pand op de hoek van de Zijdstraat en Molenpad. Het huidige onderkomen wordt gekocht door supermarkt Lidl. Met de verhuizing geeft de Rabobank supermarktconcern Lidl nog meer ruimte om haar nieuwbouw aan de Stationsweg vorm te geven. Het huidige pand van de Rabobank kan gesloopt worden waarmee de weg vrij komt voor een betere verkeersafhandeling voor toekomstige supermarktklanten. Vanaf 1 december hoopt de bank in de Zijdstraat te kunnen openen.
 
Het nieuwe advieskantoor krijgt een multifunctionele bestemming waar behalve alle voorkomende bankzaken ook vergaderingen kunnen plaatsvinden. Er wordt nog gezocht naar een geschikte locatie voor de zogenaamde pinbox, waar buiten winkeltijden geld gepind en afgestort kan worden.
 
Bestendig
Het pand op de viersprong Zijdstraat, Molenpad, Kanaalstraat en Dorpsstraat staat al vanaf de oplevering in 2014 leeg. Voor de winkeliers is het goed nieuws dat zich een nieuwe invulling aandient. Bovendien een invulling die bestendig is. De Rabobank geeft aan graag een kantoor in Aalsmeer te willen handhaven.
 
“Daar waar in tal van plaatsen in de omgeving kantoren sluiten, blijft de Rabobank in Aalsmeer bestaan,” zegt Freek van Velsen, directeur Bedrijfsmanagement van Rabobank Regio Schiphol, “we zijn al druk bezig met ontwerpen en inrichten van het nieuwe kantoor. Wat niet terugkomt is een pinautomaat en afstortkluis aan de buitenkant. Dat is vooral uit veiligheidsoverweging voor de buurt. Onlangs is er in Uithoorn een plofkraak geweest waarbij enorm veel schade is aangericht. We willen voorkomen dat mensen die erboven wonen bang zijn dat zoiets kan gebeuren. Daarom zoeken we nog een geschikte locatie in dorp voor een zogenaamde pinbox.”
 
Als voor de hand liggende plekken voor zo’n blauwe kubus die ook in winkelcentrum Kudelstaart staat, worden het Praamplein en het Raadhuisplein genoemd.
 
Betrokken en dichtbij
Waar sommige banken er prat op gaan de klanten thuis op te zoeken of met digitale middelen op afstand van advies te voorzien, kiest de Rabobank in dit gebied er bewust voor om een fysiek kantoor open te houden. Er zijn immers nog steeds mensen die persoonlijk geholpen willen worden. Hypotheekadvies, hulp hij internetbankieren en alle andere denkbare bankzaken. Zo zegt de bank de visie van ‘betrokken en dichtbij’ in de praktijk te blijven brengen.
 
Meerwaarde
Het nieuwe kantoor wordt volgens voorlichter Ron Leegwater een kantoor met meerwaarde voor de gemeenschap. “We krijgen een ruimte waar niet alleen flexwerkplekken voor onze medewerkers zijn, maar ook onze klanten gebruik van kunnen maken. Mensen kunnen binnenkomen, hebben beschikking over WiFi en kunnen aan de slag.”
 
Bereidheid
De verhuizing van bank is overigens niet uit eigen beweging tot stand gekomen. “Onze gedachtegang is gestimuleerd door een partij die met de locatie Stationsweg bezig is,” laat Van Velsen enigszins cryptisch weten, “Lidl heeft ons benaderd of we de bereidheid hadden om ook dit pand aan hen te verkopen. Dat geeft ons ruimte om te verhuizen en helpt Lidl om een betere aan- en afvoer van verkeer te realiseren,” aldus de directeur.
 
Het huidige personeel (foto voorpagina) van de bank verhuist gewoon mee. Sterker nog, ook medewerkers van het hoofdkantoor in Hoofddorp die willen, kunnen in het nieuwe kantoor aan de slag. Alles in het kader van het ‘flex-werken’.
 
Foto: het huidige en toekomstige pand van de Rabobank. Foto’s Arjen Vos 

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel