Legends, familiebedrijf met horecabloed in de aderen

Moeder Isabelle, zoon Chandler en schoondochter Noa voor de bar

Door: Arjen Vos. Van De Dorpshoek naar De Zwarte Ruiter naar Legends. Het is weer even wennen aan een nieuwe naam in het Aalsmeerse horecalandschap. Maar na een kennismaking met een deel van de familie Hauwert die de brasserie runt, kan dat nooit lang duren.

Hoewel de naam Hauwert niet direct een horecabelletje laat rinkelen, wordt al snel duidelijk dat we op dat gebied met een zeer ervaren familie te maken hebben. Horecabloed stroomt al van jongs af aan door de aderen van moeder Isabelle en vader Patrick die elkaar leerden kennen tijdens het werk in een Zandvoorts restaurant.

Handen vol aan opvoeding
De Hauwerts zijn afkomstig uit Amstelveen en kunnen zich nu een jaar of vijftien Aalsmeerders noemen. “De afgelopen jaren had ik mijn handen vol aan de opvoeding van onze zes kinderen (één zoon en vijf dochters, red.) terwijl mijn man Patrick zich vooral bezig heeft gehouden met het opzetten van een telefoniebedrijf. Nu de kinderen ouder zijn vind ik het heerlijk om mijn oude werk in de horeca weer op te pakken,” vertelt Isabelle die dat gelijk met ziel en zaligheid doet. De zaak is zeven dagen in de week open en geeft gasten alle gelegenheid om, nadat de keuken om 22:00 sluit, tot 01:00 uur (in het weekend zelfs tot 02:00 uur) te blijven plakken voor gezelligheid aan de bar waar naast gangbare drankjes een keur aan cocktails verkrijgbaar is.

Goed gesprek
Trots is Isabelle dat zoon Chandler, dochter Bridget en schoondochter Noa eveneens vrijwel dagelijks van de partij zijn. “De kinderen hadden aangegeven graag in de horeca te willen werken en daar hebben we een goed gesprek over gehad. Ze weten dat het hard werken is, je altijd bezig bent, aan alles moet denken en ook voorbereidingen moet treffen voor elke volgende dag.”

Chandler en Noa die beiden nog studeren (Business IT Manegement en Hotelschool) en Bridget hebben duidelijk zin in het avontuur en kennen het klappen van de zweep. “Toen het nog de Dorpshoek was, werkte ik hier in de spoelkeuken en Bridget en Noa werkten tot voor kort bij On the Rock,” aldus Chandler.

Elvis en de Wurlitzer

Legendarische blikvangers
Het gezin Hauwert woont aan de Hornweg. Om precies te zijn in het huis met het reusachtige opvallende bulldogbeeld in de tuin. “Wij zijn dol op dat soort beelden, hebben er verschillende in huis van onder meer Kuifje en ET en vonden het leuk om een beeld van Elvis in de zaak te zetten,” verduidelijkt Chandler de manshoge gouden King of rock’ n roll die een centrale plek in de brasserie inneemt. Er zijn meer legendarische blikvangers. De originele Wurlitzer jukebox bijvoorbeeld. “Hij doet het wel maar niet voor onze gasten. We zijn er een beetje voorzichtig mee,” aldus Noa. De ingelijste posters aan de muur met beeltenissen van onder meer Marilyn Monroe, Johan Cruyff en Pele blijken helemaal geen posters maar lcd schermen waarop elke ‘legende’ getoond kan worden die je maar kunt bedenken.

Meesterwerk
Aan interessante details in de inrichting geen gebrek. De met originele centen bedekte pilaren is er ook zo’n voorbeeld van. “We zijn met mijn zussen en mijn oma twee weken bezig geweest om de 120 kilo centen en stuivers uit het guldentijdperk op te plakken en van epoxy te voorzien.” Een ander meesterwerk betreft de toiletgroep. Niet direct het eerste waar je aan denkt als je naam wilt maken met een eetgelegenheid, maar wat hiermee is uitgehaald kan met recht spectaculair genoemd worden. Een foto van John Lennon die de muur van de wastafels siert en waarbij zijn ronde brilletje wordt ingevuld door de spiegels. Een geniale vondst. Al moet je het wel weten om het te zien.

Chandler toont de toiletten

Quote
Op de toiletdeuren vinden we weer andere ‘legends’: Amy Winehouse, Whitney Houston, Bob Marley, Jim Morrison, portret aan de ene en een fameuze quote aan de andere zijde. Door de krantenknipsels aan de muren kan het toiletbezoek wel eens langer duren dan bedoeld was. Over legendes gesproken; de man die verantwoordelijk is voor dit deel van het interieur is Frans Halsema. De neef van… inderdaad!

Eigen twist
Is er aan de kaart net zoveel aandacht besteed als aan de inrichting? Volgens Isabelle absoluut. “Ook bij de samenstelling daarvan hebben we samen met onze koks Stefan en Roland gekeken naar legendarische gerechten en hoe we daar een eigen twist aan konden geven. Zo ontstond de Coupe Legend met vanille ijs, advocaat, Boerenjongens en slagroom.” Isabelle benadrukt de ambachtelijke bereiding van veel gerechten. “Slagroom kloppen we zelf, dus geen spuitbus, ook de saus, kruidenboter en friet zijn huisgemaakt en van eigen receptuur.”

Leonardo
Een blik op de kaart laat klassiekers zien als diverse steaks, saté en spareribs, zalmfilet en, origineel, een hamburgertrio van kip, rund en vis. Vegetariërs hebben naast een maaltijdsalade keuze uit twee prikkelende gerechten. De Beet Wellington of de Melanzane Alla Parmigiana, ofwel gegrilde aubergine. De prijzen zijn in doorsnee vriendelijk met een hoofdgerecht tussen de 19,50 en 24 euro en een Daily Special voor 14,50. Net zo vriendelijk als de glimlachende en toostende Leonadro di Caprio die als The Great Gatsby het logo vormt van deze nieuwkomer.

(Foto’s Arjen Vos)

4 reacties

 1. Heel veel succes , we komen zeker een keer bij jullie eten, ziet er veel belovend uit ! Klinkt als enthousiast team dus beloofd wat !! Succes allemaal !

 2. Wij hebben er vrijdag heerlijk gegeten, was erg gezellig en ze zijn echt heel vriendelijk, begon helaas te regenen maar naar een stukje opgeschoven te hebben zaten we nog lekker
  Heel veel
  Succes

 3. Wat een prachtig interview.
  Heel knap om in deze tijd zoiets groots te beginnen.Dat toont moed en respect .Ik wens jullie heel veel succes .
  Ik
  Weet uit ervaring wat hard werken is .Zelf vanaf 14 jaar tot 60 jaar gewerkt met plezier en liefde .

  🌈🍀💐🙏🙋‍♀️🥰♥️

 4. Vorige maand heerlijk gegeten! Vroeger samen gewerkt met deze prachtige Horeca Familie! Succes Legends gaat zeker goedkomen met deze mix van jong en iets ouder 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin