Leegstand Ophelialaan van korte duur

Het angstbeeld dat de Ophelialaan verandert in een soort tweede Zijdstraat, kan worden bijgesteld. In mum van tijd zijn enkele leegstaande panden weer voorzien van nieuwe ondernemers.

Het pand van The Readshop heeft precies een maand leeg gestaan. Sinds vorige week hangen er posters voor de ramen waarmee de nieuwe bestemming wordt aangekondigd. ‘Jouw Marktkraam’ staat er met grote letters te lezen. Verantwoordelijk voor de nieuwkomer is een ‘oude’ bekende. Petra Koster, vooral bekend van de supermarkt aan de overkant, is franchisenemer van het concept dat zich volgens haar succesvol over Nederland aan het uitrollen is. Ze is deze periode druk bezig de boel gereed te maken voor de opening in september.

“Het concept is ontstaan in Leeuwarden,” vertelt ze. “Mensen kunnen hier voor een vast bedrag en voor een afgesproken tijd een stelling huren waarin ze hun spullen kunnen uitstallen. Wij doen de verkoop. De opbrengst is voor degene die de spullen inbrengt.”

De voormalige lingeriewinkel van Imperia gaat eveneens een nieuwe toekomst tegemoet. Hier heeft zich een kapsalon met de exotische naam Asya gevestigd. “Knippen, epileren, scheren; wij kunnen alles,” aldus de Turkse kapper.

Hoewel nog niet officieel bevestigd, wordt naar verluidt de winkel naast de kapsalon (tot voor kort nog René Jagerman) binnenkort voorzien van allerhande hengelsportartikelen. Wat betreft de leegstaande winkel op de hoek met de Geraniumstraat: die wordt in verband gebracht met de naam ‘Domino’.

Foto's: (van boven naar beneden) werkzaamheden voor de deur van de nieuwe hengelsportzaak; Petra Koster aan het werk in de voormalige Readshop waar posters voor de ramen de komst van 'Jouw Marktkraam' aankondigen; kapperszaak Asya wordt een dezer dagen geopend. (Foto's Arjen Vos) 

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel