Kunstgras voor een mooie zomer

Zelf kunstgras leggen of dit laten uitvoeren door een kunstgrasspecialist is een goed idee als je een mooie zomer tegemoet wilt gaan. Kunstgrasvelden hebben namelijk veel voordelen te bieden. In dit artikel duiken we wat dieper in de voordelen die kunstgras zoal heeft. Wat ons betreft zijn de onderstaande pluspunten van namaakgras reden genoeg om de aanleg van een kunstgrasgazon voor de komende zomer te overwegen.

Kunstgras ziet er altijd strak en mooi uit
Een groot pluspunt van een kunstgrasgazon is het feit dat dit type grasveld er altijd strak en mooi uitziet. Je hoeft je geen zorgen te maken over gras dat bruin bijkleurt of overal kale plekken in je gazon. Met zaaigras krijg je, door weersomstandigheden of door intensief gebruik (spelende kinderen), vaak wel te maken met een gazon dat lelijk wordt.

Kunstgras heeft een lange levensduur
Het fijne aan de moderne generatie kunstgrasmatten is de lange levensduur die dit materiaal heeft. Zeker als je kiest voor een beter merk, kun je rekenen op een namaakgrasmat die tot wel 25 tot 30 jaar probleemloos meegaat. En dat geldt ook als je er spullen op zet, zoals een tuinset of kinderspeelgoed, of jouw kids op het grasveld laat spelen. Kunstgras is dan ook een duurzame en toekomstbestendige keuze, waar je zeker geen spijt van gaat krijgen.

Geen onderhoud meer met kunstgras
Het fijne aan kunstgras leggen is in de derde plaats het feit dat je qua onderhoud geen omkijken hebt naar je tuin. Kunstgras heeft op dit vlak allerlei voordelen te bieden. Zo hoef je dit gras nooit te maaien. En dat scheelt je natuurlijk ook een (elektrische) grasmaaier, wat financieel weer mooi meegenomen is. Verder hoeft kunstgras in de zomermaanden niet gesproeid te worden. Daarmee bespaar je opnieuw geld, je verbruikt minder water, maar ook een hoop tijd en energie. Ten slotte is onkruid wieden of verticuteren niet aan de orde als je ervoor kiest om kunstgras te plaatsen in je tuin.

Perfect als je kampt met allergieën
Er zijn in ons land honderdduizenden mensen die last hebben van hooikoorts of soortgelijke allergieën. En dat is vervelend als je in de tuin bent en daar natuurlijk gras ligt. Met kunstgras hoef je je over eventuele allergieën geen of in elk geval veel minder zorgen te maken.

Een betaalbare prijs
Ten slotte is een groot pluspunt van modern kunstgras kopen de aantrekkelijke prijs. Voor een keurig bedrag kun je vandaag de dag een kunstgrasmat kopen. Nog voordeliger wordt het als je ervoor kiest om de grasmatten zelf te leggen. Op internet zijn hiervoor genoeg tutorials of DIY-filmpjes te vinden. Succes en geniet van het eindresultaat.

(Partnerbijdrage)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin