Kooyman: de kracht van een familiebedrijf

(Foto pr)

AalsmeerVandaag geeft wekelijks een podium aan ondernemers die betrokken zijn bij de BusinessClub van FC Aalsmeer. In een kort interview vertellen deze ondernemers wie ze zijn en wat hun motivatie is en geven ze een inkijkje achter de schermen van hun bedrijf. Vandaag de beurt aan de firma Kooyman BV.

Door: Hans van der Linden. Aan de Poelweg in De Kwakel vind je het bedrijf van de familie Kooyman. Kooyman B.V. is in ruim 50 jaar tijd uitgegroeid tot een begrip in de regio. Gespecialiseerd in de verkoop van sierbestrating, tuinhout, tuinverlichting en vele andere uiteenlopende producten om van elke tuin een droomtuin te maken. Daarnaast kunt u bij het bedrijf ook terecht voor alle uiteenlopende grondwerkzaamheden. Dankzij een uitgebreid machinepark is het familiebedrijf in staat om elke klus op iedere locatie uit te voeren.

“Ons team is enthousiast en heeft de nodige ervaring. In onze ruime overdekte showtuin kunnen klanten volop inspiratie opdoen en staan onze verkoopmedewerkers klaar om u van een goed advies te voorzien,” aldus directeur Guus Kooyman.
Daarnaast heeft het bedrijf de nodige connecties met ervaren hoveniers en stratenmakers. En is er dan ook een mogelijkheid om klant en hovenier met elkaar in contact te brengen voor de aanleg van de tuin.

Guus is zoals je noemt, een echte ‘Kwakelaar’. Het dorp waar hij geboren en getogen is en op dit moment met zijn vrouw en kinderen nog steeds met veel plezier woont. Na de opleiding weg en waterbouwkunde is Guus bij het familiebedrijf van zijn ouders gaan werken en inmiddels staan Guus en zijn zus Annemarie aan het roer van dit mooie familiebedrijf, dat circa 45 medewerkers telt.

Twee bedrijfsonderdelen
Ondanks dat Kooyman twee verschillende bedrijfstakken voert, is het toch één team. Wat het bedrijf siert is dat zowel medewerkers als klanten zeker ‘geen nummer’ zijn, maar een persoon die ertoe doet. Annemarie en Guus zijn betrokken bij hun medewerkers en dat vertaalt zich in een hecht team, waar ruimte is voor een grapje en dolletje, maar waar nodig, ook keihard de handen uit de mouwen worden gestoken. De ontspannen werksfeer is iets wat een klant ook ervaart als hij het bedrijf binnen stapt. Dit resulteert in tevreden en terugkerende klanten op beide bedrijfsonderdelen.

Sierbestrating en Tuinhout
Online kunt u zich al prima oriënteren op de website van Kooyman. Het advies is wel om altijd fysiek langs te komen in de shop aan de Poelweg 2 in de Kwakel. Het bedrijf is zes dagen per week van maandag tot en met zaterdag geopend. Kooyman heeft een uniek duimensysteem ontwikkeld wat u kan helpen bij het vinden van de juiste bestratingsmaterialen. Daarnaast is het vanwege het zeer ruime assortiment prettig om samen met een verkoopadviseur de producten uit te zoeken die het beste aan uw wensen voldoen.

Aanneming, Loon- en Verhuurbedrijf
Misschien iets minder bekend, maar zeker een belangrijk onderdeel van het bedrijf zijn de aannemingswerkzaamheden. Dankzij jarenlange ervaring, het uitgebreide machinepark en een enthousiast en deskundig team heeft u met Kooyman de partner gevonden voor alle uiteenlopende grondwerkzaamheden.

De werkzaamheden bestaan onder meer uit het bouwrijp maken van een terrein, het uitgraven van een uitbouw, terreinverharding, machinaal straatwerk of bijvoorbeeld de aanleg van een speelplaats.

Opdrachtgevers zijn bedrijven en de overheid. Opdrachten, klein en groot, worden met optimale zorg, veiligheid en vakkundigheid uitgevoerd. Kooyman denkt graag met u mee om samen tot een optimaal resultaat te komen.

Verhuur van materieel
Kooyman verhuurt daarnaast ook machines met machinist, denk hierbij aan een kleine minigraver van 1000 kilogram tot een rupskraan van 25 ton. Maar ook een knijperauto, tractor met grondkar, rupsdumper of shovel wordt volop ingezet. Kooyman werkt samen met grote aannemers zoals bijvoorbeeld BAM, A. Hak of Ballast Nedam. Daarnaast worden machines zowel met als zonder machinist ook vaak verhuurd aan kwekers, hoveniers of kleine aannemers. U kunt rekenen op modern materiaal volgens de huidige milieu- en veiligheidsnormen en VCA – gecertificeerde medewerkers.

Website sierbestrating – tuinhout: kooymanbv.nl
Website Loon & Verhuurbedrijf: kooymanbv.nl/loon-en-verhuurbedrijf
Adres: Poelweg 2, 1424 PB De Kwakel
Telefoon: 0297 – 560575

Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin