“Jeugd meer betrekken bij bloemenbranche”

Het is de week van de International Trade Fair in Aalsmeer en IFTF, de International Floriculture and Horticultural Trade Fair in Vijfhuizen. Met name op laatstgenoemde bloemen- en plantenshow drukt Jan de Boer van Barendsen Flowers zijn stempel. “We moeten veel meer proberen om de jeugd bij onze branche te betrekken,” aldus de bloemenman. En dus vertrekken er donderdag en vrijdag twee bussen vol kinderen van de Kudelstaartse Antoniusschool richting de beurs in Vijfhuizen.
 
Vorig jaar in november trok de firma Barendsen ook ruimschoots de aandacht met een fleurige draaimolen, geplaatst op de rotonde voor FloraHolland. Ook toen had Jan de Boer de Kudelstaartse schoolkinderen uitgenodigd om in alle vroegte naar de veiling te komen. De kinderen waren toen, tot afgrijzen van De Boer, niet welkom op de beursvloer. Daarom pakt hij het dit jaar anders aan en richt hij de pijlen met name op de bloemenexplosie in Vijfhuizen.
 
Grootouderdag
“De jeugd heeft de toekomst. Langzamerhand hebben we de link tussen bloemen en de jeugd al gelegd sinds de Grootouderdag op gang komt. In Italië en andere Zuid-Europese landen is het al een ingeburgerde dag geworden: kinderen die op die dag bloemen en planten naar ouderen brengen. Wij moeten ons nog meer gaan inzetten om de jeugd bij onze sector te betrekken.”
 
Dromen
Mooie gedachten, opzienbarende ideetjes, De Boer zit er vol mee. Maar, het moet gezegd, deze week zet hij in ieder geval al een van zijn 'dromen ' om in de realiteit en komen er op zijn aandrang vele kinderen naar de tentoonstelling in Vijfhuizen. Op woensdag kinderen uit Hoofddorp, donderdag en vrijdag de Kudelstaartse scholieren.
 
De Boer: ”Onze hele maatschappij vraagt steeds meer aandacht voor de jeugd en zeker in onze bloemenbranche is de jeugd nog een ‘missing chapter’. Er is nu een jeugdplan, breng kinderen in aanraking met de bloemen en planten. Wat moet de sierteeltsector doen om er voor te zorgen dat mensen van bloemen blijven houden en dat jonge mensen ook in de toekomst in de sector willen werken?”
 
In gesprek
Een goede aanzet zijn volgens hem de bijeenkomsten deze week waarbij kinderen in gesprek gaan met vertegenwoordigers uit de sector en ook de handen uit de mouwen steken om 'iets' van bloemen te maken. Vanaf 10 uur gaan woensdag de deuren van het Auditorium op de IFTF in Vijfhuizen wijd open voor iedereen die interesse heeft in deze Dialoog en het vervolg van deze 'reis'.
 
Op woensdag gaan kinderen van de OBS Optimist uit Hoofddorp voor RTL in gesprek met vakgenoten. Onder de sprekers onder meer de enthousiaste Koos van der Meij van de VGB-Festa dei Nonni internationale grootouderdag.
 
Foto's: vorig jaar was de draaimolen op de rotonde van Flora Holland een blikvanger. Kinderen van de Antoniusschool zongen in alle vroegte 'De mallemolen van het leven'. (Foto's archief AV)
(advertentie)

Eén reactie

  1. Geweldig wat je doet Jan Boer. Triest dat je naar Vijfhuizen moet in plaats van de bakermat Aalsmeer. Ga zo door Jan en Aalsmeer wordt wakker!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *





banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel