Inspiratie: vijf industriële invloeden in jouw woning

Industriële invloeden toevoegen aan een woning is dé trend van deze eeuw. Ten eerste omdat hij blijvend is, want in veel gevallen duurzaam. Ten tweede omdat zo’n beetje elk oorspronkelijk item onder het kopje industrieel kan vallen. Van zwart metalen kast voor in de woonkeuken tot vintage boekenkast op de werkkamer: vijf voorbeelden ter inspiratie.

Zwart metaal

Dit is geen muziekgenre, maar een veel voorkomende subtiele, industriële toevoeging aan een hip interieur. Zoek maar op ladekast zwart en de mooiste voorbeelden verschijnen ten tonele: een mangohouten ladekast met zwart metalen randen, een wandkast voor in de woonkeuken met plaats voor boeken en flessen, of een archiefkast-achtige ladekast in egaal zwart. Stoer én sierlijk.

Comfortabele (en huisdierproof) lederen zitmeubels

De definitie van industrieel in de wereld der binnenhuisarchitectuur is vrij veelomvattend. Vaak wordt de term in één adem genoemd met ‘landelijk’. Kort gezegd gaat het erom dat de oorspronkelijke, natuurlijke materialen van een object duidelijk terug te zien zijn in een interieur. Dat geldt ook voor lederen zitmeubels, eventueel van namaakleder dat niet van echt te onderscheiden valt. Daarbij zitten ze comfortabel en zijn ze vaak huisdier-proof.

Houten boekenkasten: alive & kicking

Omdat we ondanks allerlei voorspellingen nog altijd graag in echte boeken lezen, en ook het erbij pakken van ander uitgeprint tekst- en beeldmateriaal soms gewoon fijner is dan naar een scherm staren, is de boekenkast alive & kicking. Niet alleen is het handig om hierin boeken en accessoires kwijt te kunnen, ook zegt de inhoud iets over de eigenaar. Een vintage boekenkast, in welke ruimte dan ook, is negen van de tien keer de eyecatcher en dus de trekpleister voor de nieuwsgierige visite.

Jaren ’70-invloeden zijn vaak industrieel

In de jaren ’70 noemden we het nog niet industrieel, maar met terugwerkende kracht kunnen rotan, riet, kurk en canvas onder deze noemer geschaard worden. Ze brengen een meer natuurlijke sfeer in huis, met een knipoog naar het decennium waarin de Flower Power zijn uitlopers had in onze interieurs. Van een rondvormig rotan stoeltje tot een vloerbedekking van kurk, het mag allemaal weer.

Oude apparaten

Moderne stereoapparatuur wordt tegenwoordig vaak voorzien van een wat warmere bekleding, zodat het er allemaal wat meer retro uitziet. Maar kijk ook eens naar echt oude, bijna antieke apparaten – zoals radio’s uit de vorige eeuw – die prima bij een industrieel interieur passen. Sterker nog, op zo’n metalen zwarte kast zoals we die in de eerste alinea noemden, maken ze het geheel echt áf.

(Partnerbijdrage Gigameubel)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin