Hoe vind je de beste appartementen in Noord-Holland?

Aalsmeer-Oost vanuit de lucht (Foto A.Jansen, canva.com)

De huizenjacht in Noord-Holland? Man, dat is een avontuur op zich! Je ziet het al voor je: jonge stelletjes, starters en die hardwerkende mensen uit de middenklasse die allemaal op zoek zijn naar een plekje om te wonen in hippe steden als Amsterdam, Haarlem en Alkmaar.

Het lijkt wel alsof iedereen op zoek is naar dat ene, betaalbare huisje. Vooral voor de jongeren en de kleine gezinnen is het een hele uitdaging. Zij willen natuurlijk ook graag een leuk leven opbouwen in deze bruisende regio, maar dan moet het wel een beetje te betalen zijn, toch? De huizenprijzen zijn in het afgelopen jaar aan het zakken gegaan, dus een stijging in huurprijzen zit er voorlopig niet in.

In dit artikel duiken we daarom in de wereld van de huurmarkt in Noord-Holland. We gaan op zoek naar de verborgen pareltjes, de betaalbare woningen die er écht nog wel zijn. Het wordt een soort gids voor diegenen die zich een weg proberen te banen door dit huurwoning doolhof.

Een eerlijke blik op de huurmarkt in Noord-Holland
Wat is er veel veranderd op de huurmarkt in Noord-Holland. Laten we eens kijken naar wat er aan de hand is:

 • De drukte in de steden: In grote steden als Amsterdam, Haarlem, en Alkmaar schieten de huurprijzen door het dak. Iedereen wil daar wonen, dus ja, dat drijft de prijs op.
 • Rust in de provincie: Maar als je de drukte van de stad ontvlucht, merk je dat in de landelijke dorpen en gehuchten alles een stuk gemoedelijker en betaalbaarder is.
 • Wat drijft de huurprijzen?
  • Vraag en aanbod: In de steden is het dringen geblazen om een woning te vinden.
  • Alles dichtbij: Als je de supermarkt, je werk, en de universiteit op loopafstand hebt, tja, dan betaal je daarvoor.
  • Economisch: Gaat het economisch voor de wind, dan voel je dat ook in de huurprijzen.
  • Huizenaanbod: Hoe meer huizen, hoe lager de huur – meestal dan.
  • Overheid aan het roer: Wat de overheid doet (of niet doet) in de woningmarkt, heeft ook zo zijn invloed.

Dus, zoals je ziet, het is een hele mix van dingen die de huurmarkt in Noord-Holland zo uniek en soms ook best ingewikkeld maken.

Appartementen in Amsterdam (Foto S. Borisov, canva.com)

Online huurwoningen vergelijken in Amsterdam
Ben je op de jacht naar een appartement in Amsterdam? Op Rentola vind je zonder moeite een keur aan appartementen in onze prachtige hoofdstad. Ze hebben maar liefst 1184 appartementen in de aanbieding, plus nog eens 1514 andere huurwoningen voor als je iets langdurigs zoekt.

Of je nu een budgetvriendelijk stekje zoekt of juist gaat voor de luxe variant, Rentola heeft het allemaal. Zo beginnen de prijzen voor een bescheiden kamer al vanaf €155 per maand. En voor wie echt iets speciaals wil, lopen de prijzen op tot wel €10.750 voor een luxe appartement.

En het wordt nog beter: meld je aan bij de SearchAgent van Rentola. Zo blijf je altijd op de hoogte van de nieuwste appartementen die te huur zijn. Het mooie is, ze koppelen je direct aan de verhuurder. Dus geen tussenpersonen meer, gewoon direct contact. Dat maakt het zoeken naar een appartement in Amsterdam niet alleen leuker, maar ook een stuk makkelijker.

Betaalbare woonplekken in Noord-Holland
Op zoek naar een huis in Noord-Holland, maar schrikken de prijzen je af? Geen zorgen, er zijn nog steeds plekken waar de huur betaalbaar is. We delen hier onze inzichten over enkele van deze gebieden:

 • Purmerend en Hoorn: Niet zo druk als Amsterdam, maar met alle gemakken van een stad. Perfect voor families en mensen die naar werk pendelen. En ja, de huurprijzen zijn een verademing vergeleken met de hoofdstad.
 • Zaanstad: Een plek met karakter, dankzij het industriële verleden. En het beste? Je woont vlakbij Amsterdam, maar zonder de hoge kosten.
 • Enkhuizen en Medemblik: Zoek je rust en charme? Deze kleinere steden in het noorden bieden dit, plus betaalbare huurprijzen. Ideaal voor wie de drukte wilt ontsnappen.
 • Beverwijk en Heemskerk: Deze plekken in de IJmond-regio zijn perfect voor wie betaalbaar wil wonen met goede verbindingen naar grotere steden.

In deze gebieden betaal je gemiddeld veel minder dan in de grote steden. Neem bijvoorbeeld Purmerend en Hoorn, waar de huur tot wel 20-30 procent lager kan zijn dan in Amsterdam. Dit maakt ze erg aantrekkelijk.

Deze steden hebben ook veel te bieden. Denk aan winkels, scholen en recreatieplekken. Ben je bijvoorbeeld wel eens in een luchtkussen park geweest? Er heerst een sterk gemeenschapsgevoel. Je vindt er een mix van rustige, historische centra en levendige stedelijke buurten. Plus, alles is binnen handbereik: openbaar vervoer, gezondheidszorg, lokale markten. Kortom, een ideale balans tussen stad en natuur.

Wonen aan de Nicolaas Walensdreef in Stommeerhof (Foto archief AV/Arjen Vos)

Prachtig wonen in Aalsmeer
Aalsmeer is een charmante gemeente ten zuiden van Amsterdam, bekend om de bloemenveiling en -teelt. Huurappartementen zijn hier betaalbaar en redelijk goed verkrijgbaar. Met name rondom het centrum vind je diverse appartementencomplexen.

De huurprijzen in Aalsmeer zijn gemiddeld lager dan in Amsterdam, maar je bent met de auto of bus zo in de hoofdstad. Qua voorzieningen heeft Aalsmeer alles wat je nodig hebt, zoals winkels, restaurants en een gezellig uitgaanscentrum. De toekomst van het centrum staat open voor discussie voor de bewoners.

Het groene en waterrijke karakter van Aalsmeer maakt het een fijne woonomgeving. Vanuit je appartement loop je zo de polder in of fiets je naar de Westeinderplassen. Doordat Schiphol op een steenworp afstand ligt, is Aalsmeer ook zeer goed bereikbaar vanuit de rest van Nederland en Europa.

Kortom, voor betaalbaar en comfortabel wonen vlakbij Amsterdam is Aalsmeer zeker het overwegen waard. Je vindt hier de gemoedelijkheid van een dorp, met de voorzieningen van de randstad om de hoek. Er is overigens ook genoeg werk te vinden in Aalsmeer.

Vier tips voor het vinden van een betaalbaar huurappartement in Noord-Holland
Het vinden van een betaalbaar huurappartement in Noord-Holland kan een uitdaging zijn. Hier zijn enkele handige tips om je slaagkans te vergroten.

 1. Maak gebruik van online platforms zoals Huurportaal, Funda en Rentola om nieuw aanbod snel te spotten. Vaak worden woningen hier het eerst geplaatst. Zorg dat je een zoekopdracht instelt die past bij jouw wensen en budget. Zo krijg je direct een melding bij geschikte nieuwe aanbiedingen.
 2. Schrijf je in bij lokale makelaars voor huurwoningen. Ook zij krijgen vaak als eerste nieuwe woningen op de markt. Geef je woonwensen door, dan kunnen ze je tippen als er iets passends komt.
 3. Kijk ook op websites van woningcorporaties in jouw gewenste woonplaats. Zij verhuren betaalbare sociale huurwoningen, met soms kortere wachttijden.
 4. Probeer onderhandelingsruimte te creëren bij de huurprijs. Vraag bijvoorbeeld of er iets mogelijk is als je meteen een contract voor twee of drie jaar afsluit. Of dat de prijs omlaag kan als je zelf kluswerkzaamheden op je neemt.

Met deze tips vergroot je je kansen om een betaalbaar appartement in Noord-Holland te bemachtigen. Zorg dat je er snel bij bent, dan komt je droomhuis binnen handbereik.

(Partnerbijdrage DigitalRise)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin