Hans Nijland enthousiast over Aalsmeer

Hans Nijland vermaakt de zaal

Door: Arjen Vos. Het gebeurt nauwelijks of nooit dat Businessclub FC Aalsmeer afwijkt van de gewoonte om de Meer voor Ondernemersavonden op een andere dag dan de donderdag te houden. Ditmaal was het de vrijdagavond en daarmee werd een gok genomen. Zouden de leden te porren zijn om, nu het eindelijk weekend was, de gang naar het clubhuis van FCA te maken om daar te netwerken en naar verhalen te luisteren over online vindbaarheid en oud-FC Groningen directeur Hans Nijland? het antwoord was ja. Het was drukker dan een gemiddelde clubavond en er werden nieuwe gezichten gesignaleerd. Bijvoorbeeld van voetballers die op donderdag trainen en juist nu tijd hadden om zich te laten inspireren.

Want inspirerend was het. De technische uitleg van 123inkt.nl man Jeroen Ruisch over hoe je Google kunt gebruiken in het realiseren van meer ’traffic’ op je website, was helder en vermoedelijk maakten de aanwezige ondernemers daags na de meeting al direct aanpassingen om online effectiever te zijn. Sommige tips lagen voor de hand, bijvoorbeeld: ‘meer foto’s en video’s verrijken je website’ of: ‘vergeet vooral niet een goed zichtbare bestelknop te installeren als je een webshop hebt’.

Jeroen Ruisch van 123zakelijk aan het woord (Foto Ton van Eenennaam)

Aalsmeers terras
Daarna was de vloer en de microfoon voor Hans Nijland en met hem had de Businessclub een geweldige gast in huis gehaald. De harten van de voetballiefhebbers gingen sneller kloppen bij de vele anekdotes die de markante ‘Grunninger’ oplepelde. Met zijn eerste zinnen had hij de aanwezigen al op het puntje van de stoelen toen hij vertelde dat hij die dag al om drie uur in de middag op een Aalsmeers terras (De Jonge Heertjes) was gearriveerd met echtgenote Marieke en een kostelijke ontmoeting had met uitbater Danny van Duinen die hem onmiddellijk herkende en gelijk het die dag verschenen magazine De Aftrap van de FCAalsmeer erbij pakte om te laten zien dat ook hij een voetballiefhebber is. En op de avond zelf bleek de dochter van businessclublid Ingrid van der Meulen de Nijlandjes zelfs bediend te hebben.

Nijland had vervolgens vroeg in de avond staan kijken bij de training van de FCA meiden en concludeerde daaruit dat er heel wat talent tussen zat. Hij zou hem, zo zei hij niet verbazen als we enkele van deze jongedames over enige tijd terugzien als Oranje Leeuwinnen of anders wel in het eerste van FC Groningen.

Nijland en Ruisch met boek en magazine

Menselijke factor
Daarover gesproken, tussen zijn spervuur aan smakelijke verhalen door hield hij wel de score van zijn club in de gaten. Dat speelde thuis tegen ADO Den Haag en verloor met 0-1. Toch was over die uitslag in de ‘verschrikkelijke KeukenKampioen Divisie’ geen spoortje chagrijn te bekennen bij Nijland die op zijn Gronings verhaalde over hoe de transfers van onder meer Virgil van Dijk, Filip Kostic en Luis Suarez tot stand waren gekomen. Als er deze avond iets duidelijk werd dan was het dat Nijland niet alleen een bijzonder slimme zakenman is die miljoenen voor de Noordelijke club heeft verdiend maar ook de menselijke factor in het oog houdt. In een persoonlijk filmpje wat getoond werd vertelde Luis Suarez hoe dankbaar hij Nijland nog steeds is voor de manier waarop hij in zijn Groningentijd werd opgevangen. Nijland was eenmaal op dreef nauwelijks te stoppen met praten maar moest toch om half elf de microfoon inleveren.

Hans Nijland in gesprek met Ingrid van der Meulen

Boerenbluf
Wie niet genoeg kreeg van de verhalen van Nijland kon bij de afsluitende borrel zijn boek aanschaffen en laten signeren. Hij had gehoopt deze avond zijn 50.000e exemplaar van ‘Boerenbluf op de Transfermarkt’ te verkopen. Hoewel zich diverse liefhebbers meldden voor een gesigneerde versie was dat iets te ambitieus.

(Foto’s Arjen Vos)

3 reacties

  1. Reactie Zorn: het is net als in de klas, niemand wil vooraan zitten. Tip voor de organisatie: voortaan als de spreker begint de voorste stoelen weghalen.

  2. Van de vooraan gereserveerde stoelen, kwam er schijnbaar maar een opdagen. Die had liever een ligstoel gewild.

  3. Hans Nijland is een zeer onderhoudende spreker, leuk verslag Arjen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin