Groupcard: al meer dan tien jaar de verbindende factor

AalsmeerVandaag geeft wekelijks een podium aan ondernemers die betrokken zijn bij de BusinessClub van FC Aalsmeer. In een kort interview vertellen deze ondernemers wie ze zijn en wat hun motivatie is en geven ze een inkijkje achter de schermen van hun bedrijf. Vandaag de beurt aan John Keunen, directeur van Groupcard.

John Keunen is geboren en getogen in Hout-Blerick (Venlo). In 1991 is hij verhuisd naar Aalsmeer. John begon zijn bedrijf Groupcard, omdat hij veel waarde hecht aan de lokale samenleving. John: “Het begon met loyaliteitssystemen, waarbij punten worden gespaard voor verenigingen. Zo konden lokale partijen via cadeau- en loyaliteitskaarten aan elkaar worden verbonden en werden de verenigingen voorzien van extra inkomsten.”

Lokale gemeenschap
Groupcard gelooft in de kracht van de lokale gemeenschap. “Het zit in ons DNA,” zegt John, “daar wat jij thuis noemt, het pleintje waar je vroeger zelf speelde of de sportclub waar je al zo vaak ‘nou, nog eentje dan’ tegen je vrienden zei. Wij zijn dan ook al meer dan tien jaar de verbindende factor die overheidsinstanties, ondernemers en de lokale samenleving bij elkaar brengt.”

Een voorbeeld van een loyaliteitsprogramma, waar middels een pas van Groupcard met een sportclub en een winkelier afspraken zijn gemaakt. Door bij deze winkelier te kopen, wordt automatisch gespaard voor de club. De winkelier draagt een percentage af aan de club.

John Keunen (Foto Arjen Vos)

Mantelzorgpas
Een ander voorbeeld is de mantelzorgpas waarmee mantelzorgers bij diverse lokale winkels en voorzieningen kunnen betalen. Een gemeente zet voor elke twaalf maanden een tegoed op de pas. De hoogte van dit tegoed verschilt per gemeente. “Wij zorgen ervoor dat de mantelzorger met dit tegoed in de buurt terecht kan bij tientallen speciaal gekozen partners. Via de mantelzorgpas bieden deze partners speciale acties aan de mantelzorger. Het stelt hen zo in staat om invulling te geven aan hun MVO-doelstellingen en als bonus doet de mantelzorger langer met het tegoed.”

De Westeinderpas
In Aalsmeer is in juli 2023 de Westeinderpas gelanceerd. Met deze lokale pas wil John met Groupcard de verbindende factor in de lokale samenleving zijn. Deze lokale cadeaukaart kun je alleen verzilveren in Aalsmeer en Kudelstaart. “Met deze lokale cadeaukaart zorgen we ervoor dat het geld bij de lokale ondernemers terecht komt.” De Westeinderpas is niet alleen voor het kopen van producten maar kan ook worden gebruikt om boeken te halen bij de bibliotheek, tickets te kopen voor lokale evenementen of voor mantelzorgwaardering.

Eindejaarsgeschenk
Dit jaar wordt de cadeaupas ingezet als eindejaarsgeschenk. John: “We hebben een webshop gekoppeld aan de cadeaukaart zodat iedere gebruiker de mogelijkheid heeft om de cadeaupas te verzilveren. In de webshop kun je met de cadeaukaart lokale producten kopen die je vervolgens thuisgestuurd krijgt.”

Uitdagingen
Het aantal cadeaupassen in Nederland blijft groeien. John wil graag over vijf jaar de cadeaupas buiten Nederland introduceren. Hij denkt hierbij aan België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Voetballiefhebber
De betrokkenheid in de lokale gemeenschap vertaalt zich ook naar Businessclub FC Aalsmeer. “Wij zijn lid geworden omdat wij zo ons netwerk regionaal kunnen uitbreiden en te maken krijgen met verschillende branches waar voor ons kansen liggen. Daarnaast ben ik zelf voetballiefhebber.”

www.westeinderpas.nl
www.groupcard.nl

Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *





banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin