Gratis wifi hotspots in Aalsmeer

(Foto pixabay.com)

Van eetcafé tot hotellobby, op steeds meer plaatsen kun je in Aalsmeer gebruik maken van gratis wifi. Waar nog niet heel lang geleden hotels en cafeetjes de gratis wifi als lokkertje gebruikten, is het tegenwoordig iets dat verwacht wordt door gasten. Je bent dus nooit ver van een netwerk verwijderd.

Dit gemak komt echter met een prijs, terwijl slechts weinigen de risico’s begrijpen die zijn verbonden aan deze netwerken. Leren hoe je jezelf kunt beschermen is belangrijk om al je persoonlijke gegevens veilig te houden.

Gevaren van openbare wifi netwerken
Dezelfde eigenschappen die gratis wifi hotspots aantrekkelijk maken voor klanten, maken ze ook aantrekkelijk voor hackers. Je maakt eenvoudig verbinding met een algemeen bekend wachtwoord of zelfs zonder wachtwoord. Dit geeft de hacker een geweldige kans om vrij toegang te krijgen tot onbeveiligde apparaten op hetzelfde netwerk.

Het grootste gevaar is dat de hacker zich tussen jouw apparaat en het verbindingspunt plaatst. Dit kan zo gemakkelijk zijn als de mobiele hotspot van zijn apparaat aanzetten en de naam en wachtwoord van zijn hotspot hetzelfde maken als het gratis wifinetwerk van de locatie. In plaats van verbinding te maken met het netwerk, is je apparaat nu verbonden met dat van de hacker. Dit kan zelfs automatisch gebeuren, wanneer het netwerk in het geheugen van je apparaat is opgeslagen.

Bescherm jezelf als je gratis wifi gebruikt
Hoewel het wel het meest veilige is, is het voor veel mensen geen oplossing om de hele dag zonder internet door te komen of alleen gebruik te maken van een datapakket. Dus zul je jezelf en vooral je gegevens moeten beschermen wanneer je regelmatig gebruikmaakt van gratis wifi op openbare locaties.

Een VPN-verbinding (Virtueel Persoonlijk Netwerk) is een must wanneer je gebruikmaakt van onbeveiligde verbindingen, zoals wifi hotspots. Een VPN versleutelt namelijk al je internetverkeer. Zelfs als je per ongeluk je apparaat verbindt met dat van een hacker, kan deze niet zien welke sites je bezoekt, welke apps je gebruikt en welke gegevens je invult.

De meeste hackers zijn op zoek naar een gemakkelijke prooi en wachten liever op een andere nietsvermoedende internetgebruiker zonder VPN dan dat ze jouw versleutelde gegevens door een langdurig en ingewikkeld ontcijferingsproces halen.

Hoe je een VPN verbinding kunt aanmaken
Voor een VPN verbinding heb je een abonnement bij een VPN dienst nodig. Er zijn er ontzettend veel om uit te kiezen, variërend van erg goed tot ronduit gevaarlijk. Het is daarom altijd het beste om een betrouwbare betaalde dienst te gebruiken zoals NordVPN of ExpressVPN, maar er bestaan ook een paar gratis VPN diensten die veilig en bruikbaar zijn.

Nadat je uit de VPN diensten hebt gekozen, hebt geregistreerd en eventueel betaald, moet je een app downloaden. Meestal leidt de website je vanzelf naar een link om te downloaden, maar ze staan gewoonlijk ook in Google Play of de AppStore. Na het installeren wordt waarschijnlijk gevraagd om je inloggegevens in te voeren die je zojuist hebt aangemaakt.

Zodra je bent ingelogd, maakt de app automatisch verbinding met de VPN-server die het dichtstbij is of kies je zelf een server. Zodra de verbinding tot stand is gekomen, kun je in heel Aalsmeer veilig gebruik maken van gratis wifi hotspots.

(Partnerbijdrage VPN diensten)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin