GewoonDOEN denkt in oplossingen

Advertorial. In deze coronatijden moest ook Bakkerij GewoonDOEN op zoek naar alternatieve oplossingen om werk te houden. Bij de Ons Tweede Thuis-voorziening werken mensen met een licht verstandelijke beperking die op bestelling onder andere appeltaart, monchoutaart, cake en worteltaart bakken. Maar omdat ze voornamelijk aan restaurants en cafés in Aalsmeer en Kudelstaart leveren, moeten ze creatief zijn en vonden een andere manier om de enthousiaste bakkers aan het werk te houden.

“We leven ontzettend mee met alle getroffen ondernemers in de horecabranche,” zegt begeleidster Annejet Stolwijk. “Wij waren na de laatste persconferentie heel blij dat de dagbesteding voor mensen met een beperking dit keer door mag blijven draaien. Echter, voor onze medewerkers is het erg belangrijk om actief bezig te blijven. Ze worden zeker niet gelukkig van heel de dag niks doen en steeds maar weer opnieuw de bakkerij moeten schoonmaken.”

‘GewoonDOEN Lupa’
Er is met elkaar gebrainstormd en besloten naast de taarten ook andere dingen te gaan leveren. En dus kun je bij GewoonDOEN, gevestigd in De Oude Veiling in de Marktstraat, nu ook een lekkere lunch bestellen en genieten van het broodje van de week. Ook kan er voor soep worden gezorgd, die iedere week in soort varieert en uiteraard zijn er de inmiddels ‘beroemde’ zoete lekkernijen. “Je kunt kiezen voor een ‘GewoonDOEN Lupa’ die bestaat uit een soepbeker van 500 ml, het broodje van de week en een zoete verrassing voor €6,95. Ook is er de ‘Soep To Go’ die in een beker van 500 of 1000 ml besteld kan worden en de ‘Zoet To Go’, waarin een proeverijtje van een mini appeltaart, monchoutaart, chocoladetaart en worteltaart zit voor  €4,95. En dan zijn er ook nog de borrelbroden die we hier kunnen maken,” aldus Annejet.

Bezorgen per bakfiets
Je kunt er volgens de begeleidster voor kiezen om het te laten bezorgen: “Binnen Aalsmeer wordt het met de bakfiets bezorgd voor één euro per bestelling. Ook buiten Aalsmeer kan er worden bezorgd, maar dan zijn de bezorgkosten ietsje hoger. We hopen dat deze formule voor ons een succes gaat worden en dat we onze medewerkers zinvol aan het werk kunnen houden. Een nieuwe uitdaging waar ze allemaal weer persoonlijk door kunnen groeien.”

Meer informatie is te vinden op Facebook: Gewoondoen Bakkerij  & Dienstverlening en Instagram. Telefonisch bestellen kan van maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 uur en 16.30 uur op 0297-228260 of via mail gewoondoen.bakkerij@onstweedethuis.nl.

Foto’s Patrick Spaander

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *





banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel