Gedeputeerde: ‘Truckerspark in regio Aalsmeer’

Op de nieuwjaarsbijeenkomst van de VVD vrijdag kwam de liberale gedeputeerde Elisabeth Post (wegen, verkeer en vervoer) van Noord-Holland met een “nieuwtje”. “Er komt een truckerspark in de regio Aalsmeer, met faciliteiten voor chauffeurs. Ik ben bezig met de aanbesteding daarvoor. We houden het met subsidie tien jaar in de lucht en verwachten dat het daarna door de markt wordt opgepakt,” zei Post, die de locatie niet nader specificeerde.

Ze wees erop dat met de komst van het truckerspark het beeld van vrachtwagens “langs de straatkant” verdwijnt. Daar zette de liberale oud-wethouder en -raadslid Berry Nijmeijer echter een kanttekening bij, in de wetenschap dat parkeren op zo'n locatie geld kost.

Oostblokkers
“Onze ervaring in Aalsmeer is dat, als er overlast van vrachtwagens is, dat altijd met Oostblokkers is,” aldus Nijmeijer. “Die hebben geen sou om op legale plaatsen te staan.”

Volgens hem is het probleem van illegaal parkeren daarmee niet op te lossen. Hoe dacht Post dat te ondervangen? De Noord-Hollandse gedeputeerde wist er niet direct een antwoord op, maar zou het wel in haar achterhoofd houden. “Je hebt niks aan een truckerspark als er geen kip komt,” stelde ze.

FloraHolland
Nijmeijer had nog wel een tip. “Ga praten met FloraHolland. Die hebben nog vijftig hectare liggen. Daar zouden ze hun eigen probleem mee kunnen oplossen.”

Onmogelijk, reageerde Post. “Ik kan niet zeggen: ga dat maar realiseren, FloraHolland. Want een truckerspark is een kwestie van dienstverlening en dat moet ik openbaar aanbesteden.”

Foto: Elisabeth Post vrijdag in de Historische Tuin op de VVD-nieuwjaarsborrel. (foto Arjen Vos)

 

4 reacties

  1. En Berry Nijmeier, regel het gewoon eens goed als raadslid, er ligt genoeg grond vrij op het succesvolle Greenpark.

  2. Er komt toch een nieuwe BP op het succesvolle Greenpark?? Maak daar ook een parking met faciliteiten voor de welwillende chauffeurs met doucheruimtes etc.

  3. Hoe liberaal kun je zijn? Een parkeerplaats 10 jaar met subsidie in de lucht houden en daarna moet de markt het oppakken… Hoe zakelijk is dat? Moet je eens met dit plan naar de bank gaan. Mijn businessplan is dat ik een parkeerplaats maak voor Oostblokkers. U als bank moet dit 10 jaar lang financieren, zonder rente en aflossing… Ik zou niet eens langs de receptioniste komen. Wat een achterlijk plan!

  4. Als ik goed ben ingelicht hebben we al een truckersparkeerplaats op het terrein van FloraHolland met alle faciliteiten voor de chauffeurs. Hier moet uiteraard wel voor betaald worden. Op deze plek is meer dan voldoende ruimte, maar als er rondom Aalsmeer niet gehandhaafd wordt, dan is het goedkoper elders te staan. Het is dus geen gebrek aan een locatie, het probleem ligt bij het handhaven. Een project met subsidie zie ik zelden slagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel