Floriworld vraagt faillissement aan

(Foto archief AV/Arjen Vos)

Door: redactie. De directie van Floriworld vraagt faillissement aan. Het experiencecenter voor de sierteelt in Aalsmeer, dat in 2020 haar deuren opende, was al sinds december 2022 gesloten voor bezoekers.

Een leisure consultant heeft in de afgelopen tijd in opdracht van Floriworld uitgezocht wat de marktpotentie is van Floriworld, welke wijzigingen er eventueel moeten worden doorgevoerd in het concept en of er interesse is bij professionele partijen om de exploitatie opnieuw op te starten. Op basis van de uitkomsten van het onderzoek hebben aandeelhouders en bestuur vastgesteld dat een faillissement onvermijdelijk is. Dit betekent dat naar verwachting binnen nu en maximaal twee weken het faillissement van Floriworld zal worden uitgesproken. Obligatiehouders en crediteuren zijn volgens de directie van het besluit op de hoogte gesteld.

Wat er met het gebouw en de inventaris gaat gebeuren is volgens directeur Floris Olthof op dit moment nog onduidelijk. “Alles ligt nu in handen van de curator, die bepaalt de verdere stappen.” In het gebouw is ook het kantoor van Bloemenbureau Holland gevestigd. Vooralsnog blijven zij van de faciliteiten gebruik maken.

Floriworld had de pech dat het midden in de coronacrisis van start ging. Waar het experiencecenter zich vooral richtte op de buitenlandse toerist, bleef die stroom bezoekers uit. Daarmee was duidelijk dat het verdienmodel de komende jaren niet gehaald zou worden.

2 reacties

  1. Ik vond het ook heel erg leuk!!
    Is er niet een kansje om mensen uit de omgeving toch nog een mogelijkheid tot bezoek te bieden?

  2. Ondanks het feit dat ik mijn enthousiasme met veel mensen heb gedeeld en ook cadeaukaarten heb aangeboden toch failliet…. Wat jammer het was zo leuk en informatief! Jammer dat er geen reddend kapitaal is aangeboden!
    Ik ben blij dat ik het nog heb kunnen bezoeken….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin