Florapodium van Barendsen toont beste producten

In de loop der jaren bogen vele kopstukken uit de bloemenhandel, inventieve kwekers en exporteurs, instanties zoals het Bloemenbureau en anderen zich over het vraagstuk: “hoe brengen we onze producten aan de man en vrouw?” Jan de Boer van Barendsen Bloemen bracht zaterdag aan de vooravond van de Tradefair op zijn eigen wijze helderheid.

Een voorlichtingsbijeenkomst of een zaterdagavondtreffen in gezellige sfeer. Laten we het liever houden op een uitbunding feest in de typische Jan de Boer-stijl. De doorgaans goed gemutste De Boer slaagde er, als directeur van Barendsen Bloemen, weer in het al zijn gasten naar de zin te maken, waarin hij op uitstekende wijze werd bijgestaan door good looking dochters Luka en Pam.

Iedereen die iets in de bloemensector in zijn breedste vorm te maken heeft (kwekers, exporteurs, bankmensen, vervoerders, journalisten) was aanwezig en gaf zich met graagte over aan de enthousiaste woorden van De Boer en, veel later, aan de culinaire hoogtepunten van de plaatselijke PastaVino-vestiging.

Uitgelezen collectie
Het 'vaknieuws' dat De Boer deze avond bracht was de presentatie en de uitleg over zijn FloraPodium. Al direct bij binnenkomst kon je op een schitterend ingericht platform op de eerste verdieping genieten van een uitgelezen collectie bloemen en planten. Rozen, potplanten, speels gerangschikt en over deze speciale presentatie kregen de bezoekers later die avond via beelden en een bezielende speech van De Boer uitleg over dit nieuwe idee dat door de firma Barendsen, inmiddels 100 jaar oud en het oudste bloemenexportbedrijf van Aalsmeer en wijde omgeving, is ontwikkeld.

Klanten binden
In de optiek van directeur De Boer heeft de bloemenspecialist de toekomst. Van oudsher heeft Barendsen een klantenbestand dat oog heeft voor het beste product. “En klanten moet je binden en het liefst op een bijzondere en vakkundige manier,” aldus Jan de Boer. Met het FloraPodium wil hij er een platform creëeren waar de kwekers hun beste producten kunnen laten zien en waar informatie beschikbaar is voor de kopers en dan met name voor de bloemist/winkelier die volgens De Boer in de huidige tijd meer een bloemenspecialist zou moeten zijn.

Overigens is niet alleen de bloemenbranche welkom op het FloraPodium, ook ondernemers uit andere branches kunnen er een kijkje nemen.

Tijdens de FloraHolland Trade Fair in Aalsmeer en de IFTF in Vijfhuizen is FloraPodium ook te bekijken. Op donderdag 9 november kan men tussen 15:00 en 18:00 uur uitgebreid worden voorgelicht in FloraPodium boven in de box van de firma Barendsen op FloraHolland.

Tekst Leni Paul, foto Barendsen Bloemen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel