Familiebedrijf Loogman blijft vooroplopen

Vandaag weer een typisch Aalsmeers familiebedrijf in de (commerciële) rubriek 'Bedrijf in beeld'. Succesvol, innovatief en groeiend. De Loogman Groep. 

Tanken, autowassen en je spullen opslaan. Het is allemaal mogelijk bij de Loogman Groep. Een begrip in Aalsmeer, maar inmiddels ook in Amsterdam, Amstelveen, Nieuw-Vennep, Hoofddorp, Lelystad, Utrecht en Rotterdam.

Het innovatieve familiebedrijf is in 1959 in Aalsmeer begonnen. Toen nog alleen met een handel in petroleum, huisbrandolie en stookolie. In 1964 kwam aan de Oosteinderweg het eerste tankstation en 1971 verhuisde het flink groeiende bedrijf naar de Aalsmeerderweg, waar het nog steeds gevestigd is.

Zo showroom uit
“Mijn ouders durfden de stap te nemen om de oliehandel in te gaan,” vertelt directeur Ger Loogman. “Ik ben al vroeg in het familiebedrijf mee gaan helpen en deed van alles. Zo heb ik ieder aspect in het bedrijf meegemaakt.” In 1983 werd er uitgebreid met een wasstraat. Een goede keuze, want de wasstraten van de Loogman Groep behoren inmiddels tot de grootste en snelste van Nederland.

Iedereen kan zijn auto voordelig (laten) wassen bij Loogman. Wil je het zelf doen, dan zijn er de wasboxen waar alles bij de hand is. In de twee geavanceerde wasstraten met voorwasstraat wordt je auto optimaal schoongemaakt. De nieuwste technieken worden gebruikt en het is veilig. “Klanten kunnen kiezen voor verschillende programma’s. Vanaf het basisprogramma met wassen, drogen en velgenreiniging tot aan het programma Showroom. De autolak wordt dan onder andere extra beschermd met Titan Polish. Alsof je zo de showroom uitrijdt.”

Snelheid en kwaliteit
Ook is er een grote stofzuighal, waar je eenvoudig en snel je auto kunt uitzuigen. Tegen een kleine vergoeding kunnen er cockpit- en glasreinigingsdoekjes gekocht worden.
“Wij zorgen ervoor dat de klanten snel geholpen worden. Snel eruit, maar wel value for money, want kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel.”

Het is ook mogelijk om je auto naar het poetscentrum te brengen, waar alles om full service draait. En niet alleen voor auto’s overigens, want ook motoren, caravans en zelfs boten kunnen er weer helemaal netjes gemaakt worden.

Lopende band
Het hypermoderne bedrijf blijft op het gebied van autowassen steeds maar weer innoveren, waarbij ook het milieuaspect veel aandacht verdient. Het gebruikte waswater wordt opgevangen en gerecycled en voldoet aan strenge milieueisen. “Nieuw is de veertig meter lange lopende band waar klanten hun auto op rijden. In zeven tot acht minuten zal de auto aan de binnenkant gereinigd worden door zes mensen, die aan beide kanten van de auto werken.” De klant hoeft dus niets te doen en ook hier weer is snelheid een belangrijk speerpunt. Helaas nog niet in Aalsmeer, maar in de vestiging in Amsterdam.

En over vooruitkijken gesproken. Het bedrijf is al tijden in gesprek met de gemeente om uit te breiden en de boel anders in te gaan richten. “Met 28 tankposities, wasstraten, het poetscentrum en meer moet je steeds naar alle mogelijkheden kijken. We willen een servicegerichte organisatie zijn, die een goede prijs-kwaliteitverhouding garandeert. Een innovatief bedrijf voor alles wat met de auto te maken heeft.”

Klantenbinding
Het grote onafhankelijke tankstation en wasstratencentrum doet veel aan klantenbinding. “We hebben de Loogman-tank & carwash-pas. Hiermee krijg je korting op brandstof en spaar je voor gratis wasbeurten. Maar je mag ook gratis een aanhanger lenen en altijd staat er koffie voor je klaar.”

Zijstapjes van het autogebeuren, maar wel onderdeel van de Loogman Groep, zijn de self-storage-activiteiten van HuureenBox en het golfoefencentrum met 9-holesgolfbaan aan de rand van Amstelveen.

Loogman Tanken en Wassen
HuureenBox
Aalsmeerderweg 497
1432 ED AALSMEER
Tel: 020-6456461
email: info@loogman.nl
www.loogman.nl 

Foto boven: directeur Ger Loogman bij één van zijn moderne wasstraten (foto Arjen Vos)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin