Escape room ‘Fort K’ mix van Big Brother en Wie is de Mol

(Advertorial) Door: Arjen Vos. Ondernemerslust en creativiteit lijkt bij veel Aalsmeerders in de genen te zitten. Waar dat precies vandaan komt is een interessante onderzoeksvraag maar de vruchtbare bodem in deze contreien zou er best wel eens aan ten grondslag kunnen liggen. Helemaal als je naam ook nog grond-gerelateerd is, zoals in het geval van Wilco Hoogeveen. Het brein achter Turf Aalsmeer maakt al jaren naam met zijn zelfbedachte escaperooms. Samen met de ook al zo creatieve Niels Tenhagen creëerde hij het intrigerende Fort K, een wonderlijke speur-en speltocht in de krochten van Fort Kudelstaart. Als driekoppig redactieteam ging AalsmeerVandaag onlangs op een donkere avond de uitdaging aan.

Het draait bij Fort K allemaal om een geheim genootschap dat het Fort heeft gekraakt en onderzoek doet naar de watervoorraad die onder het bouwwerk ligt opgeslagen. In een of twee teams moeten kamer voor kamer opdrachten worden uitgevoerd om binnen de limiet tot de ontknoping te komen. Zonder al te veel te verklappen kunnen we stellen dat het duo Hoogeveen/Tenhagen er uitstekend in is geslaagd de entourage van het fort en de achtergrond ervan met originele spelvormen te combineren tot een enerverend event.

Wilco Hoogeveen

Breinbreker
Dat begint al met een speurtocht aan de achterzijde van het bouwwerk waarbij er gepuzzeld moet worden om de stalen deuren heerlijk ‘creepy’ piepend open te krijgen. Met een zaklamp in de ene en een portofoon als (althans voor ons) broodnodige hulplijn in de andere hand, lukt het om de ene na de andere vernuftige breinbreker op te lossen. We worden uitgedaagd tot samenwerken als er spelelementen tussen de ene en de andere kamer gecombineerd moeten worden. Soms is het hersengymnastiek van de bovenste plank. Eerst erachter zien te komen wat de bedoeling is en daarna de uitkomst verzinnen.

Molstreek
We voelen ons steeds meer deelnemers aan ‘Wie is de Mol?’ en zien ons in gedachten al individueel geïnterviewd worden waarbij we uit mogen leggen wat er wanneer gebeurde en waarom we deden wat we deden. Het ene moment zijn we klunzen, wat we af kunnen schuiven op een ‘molstreek’, het andere moment beleven we een broodnodige succeservaring om niet helemaal in de put te geraken. Van de vijf mysterieus gekleurde waterstaafjes verzamelen we er toch nog drie binnen de 75 minuten die ervoor staan. Dat vinden we met ons minigroepje een hele prestatie.

Arjen Vos, Mariëlle Wegman en Persijn van der Jagt met de score (Foto Wilco Hoogeveen)

Controlekamer
Als de adrenaline gezakt is, krijgen we een inkijkje bij Wilco in zijn controlekamer. Dan pas wordt duidelijk dat hij ons als een ware Big Brother de hele tijd in het oog hield. Tussen de betonnen spelonken geeft hij enkele geheimen achter de spellen prijs en vertelt hartstochtelijk over de magie van het Fort. “Als we hier de vrije hand zouden krijgen dan kunnen we nog veel meer van dit soort spellen realiseren. Maar we kunnen helaas slechts tijdelijk gebruik maken van deze ruimtes. Totdat we weten of de plannen van de eigenaar door gaan of niet,” aldus de ondernemer die vanwege het succes van Fort K, nog heel goed spelleiders kan gebruiken. Liefhebbers kunnen zich bij hem melden.

Foto’s Arjen Vos

 

 

Lees vorig bericht

Officiële mededelingen 9 december 2021

Lees volgend bericht

Mogelijk vrachtwagenverbod Hortensialaan en Ophelialaan


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *