ESA brengt Aalsmeer in beweging

ESA-directeur Jules Broex geeft 18 april een presentatie (Foto archief AV/Arjen Vos)

AalsmeerVandaag geeft wekelijks een podium aan ondernemers die betrokken zijn bij de BusinessClub van FC Aalsmeer. In een kort interview vertellen deze ondernemers wie ze zijn en wat hun motivatie is en geven ze een inkijkje achter de schermen van hun bedrijf. Vandaag de beurt aan Jules Broex, directeur van ESA, de organisatie die het zwembad en de sporthallen exploiteert.

Wie is Jules en waar houdt Exploitatie Sportaccommodaties Aalsmeer zich mee bezig? “Ik heb een bijzondere stap gemaakt, want ik kom oorspronkelijk uit de commerciële wereld van beurzen en congressen. Hiervoor heb ik namelijk veertien  jaar bij de RAI in Amsterdam gewerkt. De laatste jaren werkte ik daar als operationeel directeur. Vanuit die functie heb ik prachtige evenementen, beurzen en congressen opgezet. In coronatijd kwam alles tot stilstand. Ook voor mij een periode van bezinning. De sport is een rode draad in mijn interessegebied, al van jongs af aan. In de tijd van corona konden we voor de RAI bijna alleen maar wat lokale initiatieven opzetten voor de buurt en geen grootschalige evenementen. Dit beviel mij eigenlijk zo goed dat ik eraan dacht om kleinschalig te gaan werken. Ik wilde meer iets betekenen op individueel en maatschappelijk niveau. Vanaf dat moment ben ik om mij heen gaan kijken en ben ik bij ESA terechtgekomen.”

ESA is gericht op exploitatie van sportaccommodaties in Aalsmeer en is een zelfstandige BV, met de gemeente als aandeelhouder. ESA heeft van de gemeente een aantal sportaccommodaties in beheer gekregen die door ESA gehuurd worden. Deze locaties moet ESA zo goed mogelijk exploiteren en onderhouden waarmee het verenigingsleven gefaciliteerd wordt. Te denken valtaan de sporten basketbal, badminton, volleybal, gymnastiek, turnen, voetbal en nog meer. Zwembad De Waterlelie neemt een belangrijke positie in. Via de website kunnen rechtstreeks lessen worden geboekt of het zwembad worden gereserveerd. Voor een  sportactiviteit of kinderfeest kunnen locaties worden gehuurd.

“Wij hebben ook nog een vreemde eend in de bijt,” aldus Jules, “dat is De Oude Veiling. Persoonlijk vind ik dit een hele prachtige locatie, een soort mini mini RAI. De Oude Veiling is een multifunctioneel gebouw met een restaurant, een bibliotheek, het cultuurpunt Aalsmeer en verschillende zalen. Hier kun je vergaderingen, feesten, partijen, dansvoorstellingen en theatervoorstellingen organiseren.” 

Wat is het onderscheidend vermogen van ESA? “In verschillende gemeentes heb je soortgelijke organisaties als ESA. Bij elke locatie is het uniek wat je aanbiedt. De diversiteit aan sportaccommodaties is groot in Aalsmeer, met speciale vermelding dat wij het zwembad in eigen beheer hebben en dat we ook alle zwemdocenten in eigen dienst hebben. Het zwembad biedt een divers aanbod van zwemlessen aan en we hebben ook een buitenbad.”

Welke uitdagingen zijn er binnen jullie business? “Wij hebben de uitdaging om Aalsmeer meer in beweging te brengen. Hiervoor kunnen we meer samenwerken met diverse organisaties in het maatschappelijk veld binnen Aalsmeer. En we hebben voldoende en goede sportvoorzieningen nodig, ook passend bij de openbare ruimte. Daarnaast hebben we de uitdaging om de sportaccommodaties meer te gaan verduurzamen, ook vanwege de hoge energietarieven Als ESA bestaan wij volgend jaar 50 jaar. Een grote wens en noodzaak is om het zwembad weer futureproof te maken voor de komende 50 jaar. We moeten zorgen voor verduurzaming en innovatieve toepassingen.”

Waarom zijn jullie lid geworden van de Businessclub? “We willen, naast de inwoners van Aalsmeer, ook het bedrijfsleven meer in beweging brengen en Aalsmeer tot in de haarvaten goed kennen en kunnen vertegenwoordigen. Overdag hebben we nog veel beschikbaarheid bij onze locaties. Met het bedrijfsleven kun je onze locaties goed gebruiken voor teambuilding uitjes. Zo heeft De Oude Veiling een boardroom en een vergadercentrum waar je als bedrijf gebruik van kan maken. We hebben ook eigen horeca, waardoor je een mooi programma met een hapje en drankje kan samenstellen.”

Motto ESA : ’Bewegen brengt kleur in je leven’’

(Foto’s archief AV/Arjen Vos)

Dreef 7
1431 WC Aalsmeer
Telefoon: 0297-322022
Mail: info@esa-aalsmeer.nl
www.facebook.com/ESA.Aalsmeer
www.linkedin.com/company/exploitatiemaatschappij-sportaccommodaties-aalsmeer

Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin