Demodagen gericht op genieten

Bij het plannen van een evenement kun je niet met alles rekening houden. Dat het zaterdag tropisch warm was en de handballers een kampioenswedstrijd speelden was vooral voor de demodag van Annemieke's Kramerie te merken. Echt druk werd het niet in de winkel aan de Machineweg, maar de mensen díe kwamen, waren wel oprecht geïnteresseerd in de producten die werden aangeprezen. Op dinsdag volgde een kookfestijn met de Big Green Egg.

Vijf ondernemingen hadden Annemieke en Teun Treur zaterdag uitgenodigd in hun winkel aan de Machineweg. Van een aantal (Bamix, Jura, Le creuset) verkoopt de Kramerie de producten, de twee andere ondernemers sierden het evenementje op met bloemschikken (Boerma) en een wijnproeverij (Wittebol). De rode lijn die in de demodagen ontdekt kon worden was 'genieten'. Van lekker eten en drinken maar ook van een aangeklede tafel, tuin of huis met origineel geschikte bloemen.

Kunstjes
En voor de deur stond in het steeds beroemder wordende kooktoestel van Big Green Egg een behoorlijke varkensbout onder toeziend oog van meester Teun en medewerker Jolanda langzaam te garen. Als opmaat naar de dinsdag waar twee topchefs alle kunstjes rondom deze manier van buiten koken uit de doeken deden.

Fijne kneepjes
De pakweg tien deelnemers die zich voor deze doordeweekse kookworkshop hadden aangemeld, kregen de opdracht onder het bolvormige groene deksel een drie gangendiner te bereiden. Op het menu stonden onder meer parelhoen, oesters en een lamsbout. Bewezen werd dat het 'ei' van meerdere markten thuis is. Tegelijkertijd met het grillen van groente en stoven van aardappels werd een geurige uiensaus gekookt.

De deelnemers beleefden zo met elkaar een culinaire avond en namen na afloop behalve een verzadigd gevoel en een mooie ervaring ook de 'fijne kneepjes' mee die ze door de topkoks waren aangereikt.

Foto's Arjen Vos, zie ook de gallery hieronder 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel