Deen Aalsmeer gaat bijna open

Nog 2 dagen en dan kunnen er boodschappen gedaan worden bij Deen Supermarkten aan het Molenpad. Woensdagochtend om half 9 wordt het 69ste filiaal door Fons Deen, de zoon van de oprichter, geopend. Dit doet hij samen met wethouder Ad Verburg. Een feestje waar ook klanten van de supermarktketen van mee zullen genieten, want er is koffie met gebak en er zijn volop openingsaanbiedingen.

Afgelopen dagen kreeg de winkel steeds meer vorm en werd er hard gewerkt om alles in orde te maken voor Aalsmeer. De winkel werd ingericht en de schappen gevuld. De eerste vrachtwagen uit Hoorn kwam vrijdagochtend aan vol met verkoopwaar. Volop bedrijvigheid tegenover het Zorgcentrum en Rozenholm dus.

Nieuwsgierige overburen
Robin van den Berg is aangesteld als supermarktmanager. Hij wordt het gezicht van de supermarkt in Aalsmeer. “Zeven jaar werk ik nu met plezier voor Deen Supermarkten,” vertelt Van den Berg. “Ik heb in veel filialen als assistent manager gewerkt, waaronder Weesp, Hoofddorp, Landsmeer, Bussum, de Rijnstraat in Amsterdam en in Amstelveen.” Hij begeleidde de opstart van nieuwe winkels, wat hij steeds een mooie uitdaging vond. “Nu ben ik voor het eerst supermarktmanager en zal zeker langer bij dit filiaal blijven.”

De jonge vestigingsbaas woont in Weesp, maar zal snel kennismaken met de Aalsmeerders. “De laatste dagen heb ik er al velen mogen spreken, want we kregen vaak nieuwsgierigen die stiekem kwamen kijken. Dat vond ik leuk en liet iedereen even een kijkje nemen. De ouderen die hier tegenover wonen waren vaak wat terughoudend, maar voor mij is iedereen welkom om alvast te komen ‘gluren’.”

Familiebedrijf
Deen Supermarkten is geen onbekende naam in Noord-Holland, Flevoland en in een deel van Zuid-Holland. 69 winkels van Den Helder tot aan Uithoorn en alles in een straal van maximaal 100 kilometer vanaf het hoofdkantoor in Hoorn. “We zochten aan de onderkant van Noord-Holland nog nieuwe marktgebieden en vonden dit pand. Een prachtig nieuw pand op een A-locatie. We hopen veel loop naar onze winkel te krijgen.” Constant is Deen Supermarkten op zoek naar geschikte locaties voor uitbreiding van de winkels. Doorgroeien, dat willen ze.

De supermarktketen vindt zijn oorsprong in Hoorn, waar Cornelis Deen in 1933 het eerste Deen-filiaal opende. Toen nog als kruidenierswinkel. Twintig jaar later kwam de eerste zelfbedieningswinkel in Hoorn en later breidde het bedrijf zich uit naar meer filialen in Noord-Holland en Flevoland. Inmiddels werken er zo’n 7.000 mensen bij de supermarktketen. “Het is een echt familiebedrijf, want inmiddels staat de derde generatie Deen aan het hoofd van de onderneming met Boudewijn Deen als directeur algemene zaken.”

‘Het beste van Deen’
Aalsmeer is goed voorzien van supermarkten, maar er was nog ruimten voor ‘de Deen’. Waarin onderscheiden ze zich dan ten opzichte van hun concurrenten? “We hebben veel dingen waar we goed of zelfs uniek in zijn. Bloemen, eigen slagerij, verse maaltijden en de eigen productenrange ‘het beste van Deen’, waar we trots op zijn, zijn hier goede voorbeelden van.”

Allereerst zijn we sterk in bloemen en planten. We komen dagelijks bij de Aalsmeerse veiling en in ons modern distributiecentrum maken we dezelfde dag nog de mooiste boeketten.” De bloemen maken iedere dag dus een klein uitstapje naar Hoorn, maar zijn dezelfde dag nog terug in Aalsmeer voor de verkoop. Deen Supermarkten is jaren op rij uitgeroepen tot beste bloemensupermarkt.

Flexibel
“Uniek zijn onze verse maaltijden. ’s Ochtends wordt alles in onze eigen keuken gekookt en die dag nog verkocht. Het is een bewezen concept, want we verkopen er wekelijks zo’n 15.000 tot 20.000. Makkelijk, snel, maar zeker ook gezond.”
Van den Berg benoemt als ander sterk punt de eigen slagerij. “We zijn flexibel richting klanten. Willen ze iets speciaals, dan regelen we dat voor ze. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor de boeketten.”

Afgelopen weekend viel bij iedereen de speciale actiekrant in de bus. Daarin allerlei openingsaanbiedingen die alleen voor de supermarkt in Aalsmeer gelden tot en met zaterdag 16 augustus. Zo krijgt iedere klant die meer dan € 20,- aan boodschappen besteedt, gratis slagroomsoesjes. Ook is er een speciale spaaractie met het ouderwetste zegeltjes plakken wat weer korting genereert. Maar Aalsmeer moet nog 2 dagen geduld hebben, want woensdag gaan de deuren pas officieel open.

Deen Supermarkt is van maandag tot en met zaterdag geopend van 08.00 uur tot 21.00 uur.

Foto boven: De eerste vrachtwagen werd gelost. Foto midden: Supermarktmanager Robin van den Berg heet Aalsmeer welkom. Foto onder: Er wordt hard gewerkt om de winkel woensdagochtend feestelijk te kunnen openen (foto's Arjen Vos)

Lees vorig bericht

Door de Mangel weer live

Lees volgend bericht

Summerdance houdt gemoederen bezig


1 Reactie

  • Deen, Robin en alle medewerkers van de Aalsmeerse Deen: MAZAL TOV!

    Robin, jij gefeliciteerd met je eerste baan als supermarktmanager en dat in ons mooie Aalsmeer/Kudelstaart.

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *