Cyberaanvallen voorkomen

Maandagavond 20 oktober organiseert het Regionaal Platform Criminaliteitsbestrijding Amsterdam-Amstelland een bijeenkomst voor ondernemers over cybercrime. De avond over online criminaliteit wordt in samenwerking met de gemeente Aalsmeer en Amstelveen in de Crown Business Studio’s gehouden.

Cijfers wijzen uit dat ruim 40% van de Nederlandse ondernemers vorig jaar te maken heeft gehad met een vorm van cybercrime. En dit percentage neemt alleen maar toe. Cybercrime is meer dan identiteitsdiefstal of fraude met internetbankieren. Bedrijven kunnen te maken krijgen met e-fraude, phishing, skimming, spam, hacking en zelfs spionage en afpersing.

Demonstratie en tips
Tijdens de bijeenkomst voor ondernemers wordt ingegaan hoe cybercrime herkend wordt en wat er tegen gedaan kan worden. Doorgewinterde hacker Stan Hegt demonstreert hoe eenvoudig het is om in een computer in te breken en hoe kwetsbaar een bankrekening en bedrijfsgeheimen zijn.

Er worden tips gegeven om cyberaanvallen te voorkomen en de aanwezigen leren wat ze zelf kunnen doen om de digitale veiligheid binnen het bedrijf te regelen.

Aanmelden
Om 19.00 uur is de inloop en het programma start om 19.15 uur met de openingtoespraak van burgemeester Jobke Vonk-Vedder, gevolgd door het verhaal van de hacker met tips. Om 20.15 uur begint het informeel napraten met een hapje en drankje. 

Iedere ondernemer is welkom. Aanmelden kan via mail  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel