Cor Millenaar: ‘Samenwerken is de toekomst’

Cor Millenaar in zijn showroom (foto: Ton van Eenennaam)

AalsmeerVandaag geeft met regelmaat een podium aan ondernemers die betrokken zijn bij de Businessclub van FC Aalsmeer. In een kort interview vertellen deze ondernemers wie ze zijn en wat hun motivatie is en geven ze een inkijkje achter de schermen van hun bedrijf. Vandaag de beurt aan Cor Millenaar, eigenaar van de gelijknamige Mercedes-Benzdealer aan de Oosteinderweg.

Door: Hans van der Linden. In tegenstelling tot de meeste autobedrijven waar verkoop de basis is, is Cor Millenaar B.V. ontstaan uit passie voor Techniek. Deze passie resulteert in een grotere betrokkenheid en kennis van de techniek van de auto’s. Techniek en Mercedes-Benz sluiten haarfijn op elkaar aan. Daarom mag Cor Millenaar B.V. zich sinds 2009 officieel Mercedes-Benz Aftersales dealer Personenwagen noemen en dit merk met trots vertegenwoordigen. Naast de Aftersales dealer Personenwagens is Cor Millenaar B.V. tevens dé G-Klasse specialist van Nederland en sinds 2012 officieel Mercedes-Benz Classic Partner & officieel Brabus Premium dealer.

Beste werkplaats van Nederland
Als Rijsenhout-er komt Cor al sinds zijn schooltijd in Aalsmeer ‘over de vloer’ en heeft hij daar een grote binding mee. Millenaar Transport in Oude Meer is de thuisbasis waarvan zijn opa in 1923 de grondlegger was. Zelf heeft hij ruim 30 jaar geleden voor de Automotivekant gekozen. Zo heeft hij vijftien jaar bij Mercedes-Benz in Amsterdam in de Aftersales en Sales Zware Bedrijfswagens gewerkt. Meer dan zeventien jaar geleden is hij voor zichzelf begonnen in Nes aan de Amstel en in 2002 met zijn bedrijf verhuisd naar Amstelveen. Hier heeft hij zijn droom waargemaakt met G-center Amstelveen, de specialist voor de G-Klasse en alle andere Mercedes-Benz 4×4 aangedreven voertuigen. “Inmiddels is mijn bedrijf Cor Millenaar B.V. alweer jaren gevestigd aan de Oosteinderweg 340 in Aalsmeer. De dienstverlening als officiële Mercedes-Benz dealer, bestaat uit drie disciplines: MB 4×4 specialist, MB-classis specialist en de reguliere personenwagens. Naast reparatie en onderhoud (met een gemiddelde klant tevredenheid score van 8,9) doen wij ook verkoop van voornamelijk gebruikte voertuigen. Met als één van de hoogtepunten de prestigieuze onderscheiding Gouden Klant Nr. 1, waarbij Cor Millenaar door Mercedes-Benz Nederland in 2017 is uitgeroepen tot “Beste werkplaats van Nederland”.

Ambities
De ambities van Cor Millenaar B.V. liggen, naast een goede dienstverlening en hoge klanttevredenheid, op het vlak van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) en duurzaamheid. Zo zijn zij als eerste Automotive bedrijf TÜV gecertificeerd voor de CO2 prestatieladder. Dit heeft betrekking op alle aspecten van mijn onderneming, van gebouw, koffie, tot aan onze medewerkers. Om de certificering professioneel en gemakkelijk te laten verlopen, maakt Cor Millenaar B.V. gebruik van een webapplicatie om het gehele CO2 programma (CO2management.nl) vast te leggen. Op deze wijze is het een stuk eenvoudiger om aan de certificeringseisen te voldoen en deze op adequate wijze te onderhouden.

C02-bewust
De CO2 uitstoot van de eigen bedrijfsvoering voor de jaren 2012 tot en met het eerste halfjaar 2021 is in kaart gebracht. Cor Millenaar B.V. streeft ernaar om de milieueffecten die worden veroorzaakt door bedrijfs- en andersoortige activiteiten van de organisatie zoveel mogelijk te beperken. Onnodige milieubelasting dient te worden voorkomen. De CO2-prestatieladder is een instrument om CO2-bewust handelen te stimuleren in de eigen bedrijfsvoering en bij de uitvoering van projecten. Door bewustwording van de kerncijfers is de ambitie gegroeid om over te gaan tot reductie van de eigen uitstoot

Businessclub
Cor Millenaar is BusiniessClub lid van het eerste uur, vanaf het najaar 2017. Met als motivatie dat hij lid is geworden omdat hij het een goede match vindt tussen vrije tijd, sport en zijn rol bij ondernemend Aalsmeer. De Boodschap van Cor aan de leden: “Samenwerken is de toekomst. Dit komt ons mooie Aalsmeer ten goede en maakt ons krachtiger!”

Cor Millenaar B.V.
Oosteinderweg 340
1432 BE, Aalsmeer
W: www.cormillenaar.nl
T: 0297- 330011
E: info@cormillenaar.nl

Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.

 

Lees vorig bericht

Corona testunit op Drie Kolommenplein

Lees volgend bericht

Burgemeester roept op tot verdraagzaamheid


3 Reacties

  • ‘Samenwerken is de toekomst’ is een gemeenplaats (cliché) die zo weinig geldingskracht heeft, dat ik hem niet eens op een tegel naar voren zou durven brengen.

  • Nog meer tegelwijsheden in petto?

  • Wosteling Koot en Bie (Jacobse en van Es) in 1981: Samen… voor ons eigen!

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *