Christiani gaat elke vrijdag los

(Advertorial) Nauwelijks zijn de beperkende maatregelen losgelaten of restaurant Christiani Vino e Cibo maakt er een feestje van. Vanaf deze vrijdag is de bovenverdieping van het aan de poel gelegen restaurant voortaan elke vrijdagavond ‘the place to be’ voor het 25+publiek dat elkaar graag ontmoet in een sfeervolle ambiance met een dj, hapjes en drankjes.

Voor (mede)eigenaar Jorn Varenhorst (33) was het een bijzondere start in Aalsmeer. De deuren van restaurants De Zwarte Ruiter en Christiani waren nog maar net geopend of het ging van lockdown naar lockdown. De hobbels op de weg waardoor het restaurant tijdelijk geen gasten mocht ontvangen, heeft Varenhorst aangegrepen om aanpassingen en verbeteringen door te voeren. Er kwam een nieuwe muziekinstallatie en ook de akoestiek is aangepakt. Hopelijk kan Christiani vanaf nu blijvend laten zien waar het goed in is: de gasten naar de zin maken met een breed scala aan Romeinse pizza’s en een restaurant waar het zeven dagen per week goed toeven is.

Aalsmeerders conservatief
Varenhorst zegt zich lichtelijk te hebben verwonderd over het Aalsmeerse publiek. “We dachten dat Aalsmeer wel zou vallen voor onze vernieuwende pizza’s, omdat die in ons Amsterdamse restaurant goed aanslaan maar de Aalsmeerders zijn toch conservatiever dan verwacht. De traditionelere pizza’s Calzone en de Quattro Stagione blijken veruit het populairst. We constateren ook dat veel terugkerende gasten vaak dezelfde gerechten bestellen.” Wel blijven er volgens Varenhorst met regelmaat ‘specials’ terugkomen op de kaart zoals de pizza Chiodine met beukenzwammetjes, Coppa di Parma en truffelpecorino. En naast pizza’s valt er ook te genieten van een geselecteerd aantal pasta’s en/of planken gevuld met antipasti en borrelhapjes.

Pizza’s als kunst
De kaart telt 30 variaties aan Romeinse pizza’s waarover Varenhorst zegt dat de manier waarop deze bereid worden en de kwaliteit niet te vergelijken valt met ‘de andere pizzabakkers’ elders in het dorp. “Ons deeg, zorgvuldig samengesteld door speciaal voor ons gemaakt bloem op biologische basis, wordt minimaal 48 uur gerijpt. Door het gist langer zijn werk te laten doen krijgt de pizzabodem meer smaak,” zegt de ondernemer. Hij garandeert ook toppings van de hoogste kwaliteit. “Hier worden uitsluitend oorspronkelijke Italiaanse producten gebruikt. We onderscheiden ons door pizza’s als kunst te beschouwen: dus echte Fior di Latte in plaats van mozzarella. Die is romiger en maakt de pizza minder vochtig. Belangrijk want het kenmerk van de Romeinse pizza is de dunne knapperige bodem.”

Elke vrijdag avondje uit
De bovenste verdieping in het restaurant, met terras en grandioos uitzicht op de Westeinder was oorspronkelijk bedoeld als wijnbar. Niet dat er helemaal van dat idee is afgestapt maar er is wel wat geschaafd aan de formule. Boven worden nu ook kleine pizza’s (pizzette’s) geserveerd. En vanaf komend weekend kunnen de gasten elke vrijdagavond genieten van een avondje uit met een dj uit het clubcircuit die de muziek verzorgt. “Om in de eerste plaats te vieren dat we weer tot laat open mogen blijven, maar het idee is dat we er een vaste uitgaansavond van maken. Rond een uur of tien wordt rustig begonnen. De keuken sluit dan, hoewel de frituur wel aan blijft voor Italiaanse hapjes. Mensen kunnen hier met elkaar afspreken, lekker dansen, loungen en een wijntje of biertje drinken. We heffen geen entree. Een tafel reserveren kan wel,” aldus Varenhorst.

Christiani Vino e Cibo
Stommeerweg 91 Aalsmeer
christiani-aalsmeer.nl
ciao@christiani-aalsmeer.nl

 

 

Lees vorig bericht

Surseance van betaling verleend aan Levarht

Lees volgend bericht

Wonen is een recht


1 Reactie

  • Wat een leuk idee om vrijdag een drankje te doen wat te eten en nieuwe mensen te ontmoeten wie weet tot snel 🍕🍹

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *