B&W op werkbezoek bij ‘historische vergissing’

Vorige week bezochten de burgemeester en alle vier wethouders het plantenexportbedrijf Fertiplant. Een werkbezoek zoals B&W dat geregeld doet om te horen en te zien wat bedrijven en organisaties belangrijk vinden en wat er bij hen speelt. Wethouder Ad Verburg van economische zaken laat in een gemeentelijk persbericht weten “trots” te zijn “op zo’n echt Aalsmeers exportbedrijf dat Aalsmeer in de hele wereld op de kaart zet”.

Fertiplant exporteert potplanten en potplantenstekken naar meer dan zestig landen wereldwijd. Het bedrijf, dat al meer dan een kwart eeuw naast het Hornmeerpark aan de Burgemeester Kasteleinweg gelegen is, draait goed en had vorig jaar een omzetgroei van 20%.

Maatschappelijk verantwoord
Fertiplant, met 38 medewerkers, is volgens Verburg goed voor de lokale werkgelegenheid. Ook van toeleveranciers, want het koopt bijvoorbeeld “alle kartonnen dozen” in bij een Aalsmeers bedrijf.

Mededirecteur Harry Loos van Fertiplant, die het hoge bezoek rondleidde, wijst erop dat “we een maatschappelijk verantwoord bedrijf willen zijn”. Er zijn vaak stagiaires van de tuinbouwschool en “we staan ervoor open om te bekijken of we mensen met een beperking aan kunnen nemen”.

Pal naast park
Pikant is dat Fertiplant in januari tweemaal publiekelijk in de raadzaal genoemd werd. Door AB'er Dick Kuin, die het in een rondetafelgesprek en gemeenteraadsvergadering “een historische vergissing” noemde “dat dat bedrijf ooit op deze plek is gekomen”.

Fertiplant, dat eigen opritten op de N196 heeft, is een vreemde eend in de bijt in het Hornmeerpark en het staat een natuurlijk uitdijen van het park in de weg. Kuin beloofde er “nog eens in te duiken hoe dat ooit tot stand is gekomen”. Niet bekend is of B&W een balletje over de 'vergissing' heeft opgeworpen op zijn werkbezoek.

Foto: (v.l.n.r.) Fertiplant-directeur Harry Loos, burgemeester Jobke Vonk en de wethouders Tom Verlaan (CDA), Jop Kluis (AB), Gertjan van der Hoeven (AB) en Ad Verburg (CDA). (foto gemeente)

2 reacties

  1. over 30 jaar zullen ze van de foto hierboven ook zeggen dat de samenstelling een historiche vergissing was

  2. Ik zie niet in waarom hier sprake zou zijn van een ‘historische vergissing’. De (voormalige) kwekerij die aldaar sinds mensenheugenis actief is, bestond al heel lang voordat er sprake was van een park. Zo’n 35 jaar geleden is deze discussie ook al eens gevoerd. Men spoorde de toenmalige eigenaar ook al aan om naar het industrieterrein te verhuizen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *




banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin