Biologische markt moet nog groeien

Of het Molenplein een goede voedingsbodem is voor de biologische markt die afgelopen donderdag voor de eerste maal Aalsmeer aandeed, zal moeten blijken. De plek is in elk geval idyllisch, zo aan de voet van de molen. Daarbij zijn de marktkramen meer dan slechts een verzameling planken met een zeil erboven. Het zijn stuk voor stuk juweeltjes. Vooral de broodkraam is van een zeldzame schoonheid. Het moet ook dankzij deze ‘buitencategorie’ van presentatie zijn dat de Aalsmeerder deze bio-ambachtelijke markt met een bezoek vereert.
 
Als het publiek de markt omarmt, zit het wel snor met dit initiatief. Maar voor de ondernemers is Aalsmeer best een investering. Op toplocaties in Amsterdam betalen ze 40 euro voor een dag. Dan is de 60 euro in Aalsmeer tamelijk buiten proportie. Desondanks heeft een klein tiental kramen de gok genomen en gunt de Aalsmeerder een mooi en eerlijk biologisch product. Want dat staat buiten kijf: het gebodene ziet er zeer fraai en smakelijk uit. De olijvenverkoper is allesbehalve zuinig en laat voorbijgangers proeven van zijn mediterrane handel. Proeven doet kopen, weet hij.
 
Stroeve start
De markt is een initiatief van winkeliersvereniging Meer Aalsmeer en kende vorige week donderdag een wat stroeve start vanwege het ontbreken van krachtstroom. Marktmeester Theo van der Hoek wist het probleem op een handige manier tijdelijk op te lossen. “Het kan nog wel enkele weken duren voordat dit helemaal goed geregeld is,” aldus Van der Hoek.
 
Over drie maanden moet blijken of de markt levensvatbaar is. Dan is de afgesproken proeftijd voorbij. Of een ‘gulden’ op de bio-ambachtelijke markt ook een ‘daalder’ waard is, moet het winkelend publiek zelf gaan ontdekken. Vanaf heden: elke donderdag vanaf 10 uur op het Molenplein.
 
Foto: de olijvenverkoper deelt royaal uit van zijn handel.
Foto’s Arjen Vos (AV) 

Lees vorig bericht

Schoolvoetbal: véél meiden, dus minder eerstehulp

Lees volgend bericht

Waterpolitie alert op snelvaren


1 Reactie

  • Tja, het is niet het enige waar Aalsmeer duur in is!
    Hondenbelasting hoef je niet meer te betalen maar Aalsmeer weet van niks, dus betalen.

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *