Bertram & Brood verder als ‘De Stoete’

Linda draagt het 'stokje' over aan Gerard en Monique

Door: Arjen Vos. Ze waren al een tijdje op zoek naar een ‘lunchroomachtige onderneming’ toen ze door de makelaar gewezen werden op Bertram & Brood in het centrum van Aalsmeer. “Dit was precies wat we zochten!” Vanaf 2 mei nemen Gerard Zonneveld en Monique Versluis, een paar uit Noordwijkerhout, de broodwinkel annex lunchroom over van Linda van den Broek die hier dan vijftien jaar als ondernemer actief is geweest.

Grote kans dat veel klanten en gasten de aanwezigheid van de twee nieuwe gezichten al was opgevallen. Gerard en Monique hebben er namelijk al een aantal meeloopdagen opzitten en daarmee een aardig beeld gekregen van zowel de werkzaamheden als het Aalsmeerse klimaat. De eerste keer dat ze hier een voet over de drempel zetten waren ze zogenaamde ‘mystery guests’ die bij een kopje koffie kwamen kijken of hier mogelijk hun toekomst lag. En daar waren ze snel uit. Een soort liefde op het eerste gezicht. “De gezelligheid, het kleinschalige en het ‘ons kent ons-gevoel’ sprak ons direct aan,” aldus Gerard die een achtergrond heeft als instellingskok, facilitair manager en als ‘tussendoortje’ tien jaar een kantine van een sporthal heeft gerund. De horeca is hem dus niet vreemd.

Perfect plaatje
Dat geldt ook voor Monique die uit een horecafamilie komt. Zij is kapster geweest en werkte de laatste jaren bij het distributiecentrum van een kledingfirma. “De laatste tien jaar van ons werkzame leven willen we graag iets doen wat we zelf leuk vinden. Het liefst daghoreca omdat we het ook wel fijn vinden om ’s avonds vrij te zijn,” aldus Monique die samen met Gerard een lunchroom als Bertram & Brood perfect in dat plaatje vond passen.

Eigen signatuur
Heel veel veranderen gaan ze vooralsnog niet, zo zeggen ze. Wel willen ze hun eigen signatuur aan de zaak geven. Dat betekent in de eerste plaats dat de naam gaat veranderen in ‘De Stoete’, een verwijzing enerzijds naar een broodsoort uit de Achterhoek en anderzijds naar de vroegere horecazaak van Moniques vader in Lisse. “Daar was De Stoete jarenlang een begrip,” aldus Monique.

Heel Holland Bakt
De broden van Bertram blijven in het assortiment. En mogelijk nog aangevuld met een brood dat als ‘Stoete’ verkocht kan worden. Gerard en Monique passen wel de lunchkaart aan met een aantal eigen specialiteiten. “We willen graag diverse broodjes en panini’s in het wat luxere segment aanbieden met bijvoorbeeld warme beenham en pittige kip. Maar ook voor een kop soep en zelfgebakken taarten kunnen gasten hier straks terecht. We laten ons daarbij onder meer inspireren door Heel Holland Bakt. Monique heeft al bepaalde taarten uitgeprobeerd voor onze familie en daar werd enthousiast op gereageerd,” aldus Gerard die aan het interieur en exterieur niet veel wil veranderen. Een klein barretje bij de ingang staat op de wensenlijst en het terras moet nader worden bekeken. “Maar de sfeer zoals Linda die heeft bedacht houden we in stand. Dat vinden we zelf ook mooi.”

Feestelijk afscheid
Linda is bijzonder blij met de overname door Gerard en Monique. “Ik heb er het volste vertrouwen in dat ze hier gaan slagen. Op Koningsdag maken we er een feestelijk afscheid van en op 2 mei gaan Gerard en Monique open. Wat ik daarna ga doen? Bijkomen van alles en lekker genieten van een vakantie.”

Foto’s Arjen Vos

2 reacties

  1. We hoorden al iets in de wandelgangen. Linda en jouw partners; dank voor jullie gastvrijheid jullie lekkere brood en jullie heerlijk worteltaart en cheesecake . Veel geluk in jullie verdere leven. Groet Sietske

  2. Hi Linda, ik kom zeker op koningsdag afscheid van je nemen. En ik wens de nieuwe eigenaars veel succes. Fijn dat de bakker blijft bestaan. Leuk stekje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin