Barman Beatle tapt eerste biertjes

Nog een paar dagen en dan gaan de deuren officieel open van het café waar menig Kudelstaarter 34 jaar op heeft gewacht. Vrijdag 16 september kan iedereen dan eindelijk een kijkje gaan nemen, een drankje doen of hapje eten in Café op de Hoek. Donderdag is de officiële opening, maar die is voor genodigden.

Na zo’n zeven maanden van bouwen, inrichten, bestraten en meer, kan uitbater Beatle Raadschelders zijn eerste biertjes gaan tappen. “Al die voorbereidingen vond ik minder leuk, laat mij maar lekker met de horeca en de klanten bezig zijn. Ik ben een echte barman die lekker biertjes wil tappen.”

Droom
De droom van de ras-Kudelstaarter kwam uit toen hij het met een investeerder voor elkaar kreeg om eigenaar te worden van het dorpscafé. “Ik kom uit de horeca, maar zat al een tijd zonder werk toen dit op mijn pad kwam. Altijd al wilde ik een eigen café beginnen, dus ben erg gelukkig dat het er nu van gaat komen. Grappig is ook dat ik in de voetsporen van mijn oom Leo Raadschelders stap, want hij was kroegbaas van Café De Gouden Leeuw dat in 1982 op deze plek afbrandde.”

De voorbereidingstijd was druk, maar hij realiseert zich maar al te goed dat hij voortaan lange dagen gaat maken. “Op de maandag na, ben ik iedere dag open van tien uur in de ochtend tot middernacht. Op vrijdag en zaterdag is dat nog een uurtje langer tot één uur ’s nachts. Maar ik kan niet wachten.”

Hulptroepen
Raadschelders is zeer positief over de samenwerking met de gemeente. “Ik mocht mijn eigen ideeën naar voren brengen en er werd goed naar geluisterd. Maar ik heb de voorbereidingen zeker niet alleen gedaan, want ik had heel wat mensen die me hielpen op verschillende vlakken. Dit team van mensen is onmisbaar voor me geweest, want zelf ben ik a-technisch.”

Hij noemt als eerste Linda Biesot, die eigenaresse was van het voormalige restaurant De Stoute Schoen. “Zij begeleidde me met de inrichting en dan met name de keuken. Ze blijft me de eerste tijd na de opening nog helpen.”
Verder noemt hij Jan Hoogenbosch voor de projectbegeleiding, Dennis Möhlen voor het financiële gedeelte en Elvira Voortman voor het interieur.

En ook zijn vrouw Mieke en zoon Sten en dochter Suus mogen niet ongenoemd blijven. Zij helpen met onder andere de website, bedrijfskleding en meer en zullen ongetwijfeld bijspringen waar nodig. “Maar ze hebben hun eigen werk en bezigheden, dus we moeten even kijken hoe een en ander gaat lopen.” En last but not least is hij ook andere familieleden dankbaar voor het helpen met klussen en behangen. “Gerard en Leen waren erg behulpzaam.”

Hapje en drankje
Naast de drankjes, waarbij ook een speciale bierkaart niet mag ontbreken, kan er in het café ook gegeten worden. “Bij de koffie onder andere appeltaart, die gemaakt wordt door Ons Tweede Thuis. De lunch met allerlei broodjes en voor diegenen die het gezellig vinden om te blijven, kunnen ook in de avond blijven eten. Geen uitgebreide kaart, maar wel een sateetje en biefstuk bijvoorbeeld en de wisselende daghap.”

Barman Beatle heeft voor het keukengedeelte Jordi Buskermolen erbij gehaald. “Hij gaat onze gasten al het lekkers voorschotelen.”
Binnen komen er veertig zitplaatsen en de bar en buiten komt een terras en zijn er drie grote loungebanken voor het dorpscafé. “En er zijn oplaadpunten voor de e-bike en het pand is rolstoel- en rollatorvriendelijk.”

Ontmoetingsplaats
Café Op de Hoek, dat op de driesprong Herenweg, Kudelstaartseweg en Robend ligt, moet een echte sociale ontmoetingsplaats worden. Iedereen is welkom om iets te komen drinken, eten of te darten, biljarten of een bordspel te doen. “Ik hoop dat veel mensen het gezellig bij mij gaan vinden, het in ‘hun loopje of tochtje’ meenemen of ’s avonds een drankje komen doen.”

‘Is de horecavoorziening ook af te huren voor een feestje of vergadering?’ wordt nu al vaak aan hem gevraagd. “Ik sta overal voor open, maar wil mijn kroeg niet exclusief voor een groep dichtgooien. Natuurlijk kan er gefeest of vergaderd worden, maar ik hou de deuren ook voor ander publiek open. Dat moet de kracht zijn van een dorpscafé, daar kun je altijd terecht voor je biertje of een kop koffie.”

De kroegbaas zit vol met ideeën. “Ik heb wel een bladzijde vol geschreven en blijf steeds maar met nieuwe dingen komen. Natuurlijk gaan we leuke dingen doen rond de Sinterklaasintocht en de Kerst, maar er komt zeker meer. Maar eerst maar even ‘gewoon’ beginnen komend weekend.”

Openingsweekend
Beatle Raadschelders wil iedereen uitnodigen om vanaf vrijdag binnen te lopen. Het eerste weekend is het openingsweekend met onder andere aangepaste prijzen. “Tijdens de officiële opening op donderdag voor genodigden zijn ook ‘mijn’ buren erbij, want ook de omwonenden wil ik laten zien wat de meerwaarde van het dorpscafé hier kan zijn.”

Al zijn de meesten natuurlijk al binnen gewandeld, want velen konden hun nieuwsgierigheid niet bedwingen en dat vind ik alleen maar gezellig. Laat iedereen maar komen. Het moet een gezellige plek worden en ik heb er ontzettend veel zin in.”

Tekst Ilse Zethof
 

Foto's: gisteravond was er een 'try-out', waarbij de buurt was uitgenodigd, het terras in gebruik werd genomen en Beatle zijn eerst biertjes 'Op de Hoek' tapte. Foto's Arjen Vos

(advertentie)

3 reacties

  1. Dat je het maar erg druk gaat krijgen.
    Jouw droom is uit gekomen na vele jaren?!
    Toppie Beatle.

  2. Gefeliciteerd Beatle !
    Ik hoop dat het een gezellige drukke tent wordt , en ik kom gauw een drankje halen . heel veel succes Ineke.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel