Anette herkent blindelings voeten van klanten

Door Leni Paul. Op28 mei bestaat het Aalsmeerse bedrijf SYBeautyworld 25 jaar. De schoonheidssalon en pedicure schenkt op donderdag 1 juni bijzondere wijze aandacht aan dit jubileum. Eigenaresse Anette Mulder-van Grieken gaat voor het goede doel een weddenschap aan waarbij ze bewijst hoe goed ze de voeten van haar klanten kent.

Ze houdt voet bij stuk. Ook al zet men haar de voet dwars. Of haalt ze misschien een wit voetje? Het aantal gezegden waarin het woord voet in voorkomt is groter dan je denkt. Geen voet is hetzelfde. De omvang, vorm en structuur van elke menselijke voet verschilt door persoonlijke kenmerken. Voor pedicure en schoonheidsspecialiste Anette Mulder-van Grieken heeft de voet echter geen geheimen. Sterker nog: ze herkent blindelings elke voet die in haar pedicure/schoonheidssalon door haar handen is gegaan.

Stichting SAM
In verband met het 25-jarig jubileum van haar aan de Hadleystraat gevestigde salon bedacht eigenaresse Anette van Grieken een wat ze noemt bijzondere uitdaging. En het idee betekent ook dat daarmee een goed doel wordt begunstigd. Wat gaat er volgende week gebeuren in de feestvierende onderneming? Anette: “Ik ga de weddenschap aan dat ik 25 paar voeten blindelings kan herkennen en vertel aan wie de voeten toebehoren. Ikzelf ga in mijn salon zitten en achter een scherm komen dan de klanten te zitten die ik in de loop der jaren een behandeling heb gegeven. Ongezien moet ik dus de mensen aan hun voeten herkennen.”

En niet bij twijfel stiekem om een hoekje kijken wiens voeten je in handen hebt? “Nee, daar wordt door de jury, bestaande uit mijn man en dochter, streng op toegezien.”

Wat is het doel van dit ongetwijfeld speelse gebeuren? “Iedereen mag raden hoeveel paar voeten door mij worden herkend. Onder degenen die het goed hebben geraden wordt een prijs verloot die na afloop zal worden uitgereikt door Jan Kwak, voorzitter van stichting SAM. Mensen die mee willen raden kunnen een mail sturen naar sybaalsmeer@xs4all.nl en een bijdrage doneren aan de stichting.”

De uitdaging vindt plaats op donderdag 1 juni van 14:30 uur tot 16:00 uur. De feestelijke receptie van 16:00 tot 20:00 uur. Iedereen die een band heeft met SYBeautyworld en Anette is van harte uitgenodigd. Wie weet gaan na deze speciale editie van ‘Wedden dat…’ nog wel de voetjes van de vloer.

(Foto’s Arjen Vos)

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin