Alles wat je moet weten voor het verzekeren van je auto

(Foto: Pexels Photo)

Staat er een auto op jouw naam? Dan ben je wettelijk verplicht om deze te verzekeren. Vandaar dat de meeste mensen direct na aankoop van een auto een autoverzekering afsluiten. Hierdoor kunnen zij vrijwel direct de weg op met het voertuig. Wanneer je al eerder een auto verzekerd hebt, weet je waarschijnlijk precies hoe je dit aanpakt. Wordt het voor jou de eerste keer? Dan kun je hier vast en zeker nog wel wat hulp bij gebruiken. Daarom vertellen wij je in deze tekst alles wat je moet weten voor het verzekeren van je auto.

Verschillende autoverzekeringen
Als leek denk je misschien dat je jouw auto maar op één manier kunt verzekeren, maar dat is niet het geval. Bij iedere verzekeraar kun je namelijk kiezen uit verschillende autoverzekeringen. Wie zijn auto enkel wil verzekeren voor schade die hij ermee kan veroorzaken aan (spullen van) een ander, kiest voor een WA-verzekering. Deze verzekering heeft de minst uitgebreide dekking. WA + Beperkt Casco gaat een stapje verder. Hiermee ben je ook verzekerd voor schade aan jouw auto door brand, storm, diefstal, inbraak en een aanrijding met een loslopend dier. Gaat dit voor jou nog niet ver genoeg? Dan is het verzekeren van je auto met WA + Volledig Casco aan te raden. Schade aan jouw auto als gevolg van een aanrijding of botsing en vandalisme is dan ook verzekerd.

Aanvullende autoverzekeringen
Iedere Nederlander die een auto bezit moet één van de drie standaard dekkingen kiezen die we hierboven aanhaalden. Toch vinden sommige mensen dat hun auto met alleen een basisdekking niet goed genoeg verzekerd is. Gelukkig is er dan geen man overboord, want je kunt namelijk ook nog aanvullende verzekeringen afsluiten voor jouw auto. Je kunt een aanvullende verzekering voor pechhulp afsluiten, maar veel verzekeraars bieden ook een inzittendenverzekering aan. Wanneer je voor laatstgenoemde verzekering kiest, verzeker je schade aan de bestuurder en eventuele passagiers.

Wat kost een autoverzekering?
Nu je weet op welke manieren je jouw auto kunt verzekeren, ben je vast en zeker ook benieuwd naar de kosten van een autoverzekering. Dit kunnen we je op voorhand helaas niet exact zeggen, want de premie hangt af van verschillende factoren. Zo speelt de dekking een belangrijke rol in de prijs. Hoe uitgebreider de dekking, des te hoger de premie van een autoverzekering. Wanneer je ook nog één of meerdere aanvullende autoverzekeringen afsluit, gaat de prijs nog verder omhoog. De premie kan overigens per verzekeraar (sterk) verschillen. Daarom loont het altijd om een vergelijking te maken.

Hoe sluit je een autoverzekering af?
Weet je inmiddels hoe je jouw auto wilt verzekeren? Dan kun je een autoverzekering afsluiten. Vroeger moest je hier de deur nog voor uit, maar dit is tegenwoordig niet meer het geval. Bij vrijwel iedere verzekeraar kun je namelijk online een autoverzekering afsluiten. Je vult de gegevens in die een verzekeraar van jou nodig heeft en je kiest de dekking die het beste bij jouw auto past. Jouw aanvraag wordt meestal snel in behandeling genomen, waardoor het eigenlijk nooit lang duurt voordat jouw auto verzekerd is.

(Dit is een bijdrage van Twenty Four webvertising BV)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin