Schoonmaakbedrijf L.J. de Vries: ‘Bij ons geen duur verkoopteam’

Frank de Vries (Foto Ton van Eenennaam)

AalsmeerVandaag geeft wekelijks een podium aan ondernemers die betrokken zijn bij de BusinessClub van FC Aalsmeer. In een kort interview vertellen deze ondernemers wie ze zijn en wat hun motivatie is en geven ze een inkijkje achter de schermen van hun bedrijf. Vandaag de beurt aan Frank de Vries, directeur-eigenaar van schoonmaakbedrijf L.J. de Vries. Het motto van het bedrijf is: ‘De Vries vragen is altijd slagen en Wie de Vries niet kent is niets gewend!’

“De beste keuze voor reguliere schoonmaak en specialistische reiniging tegen een scherpe prijs. Wij bieden optimale hygiëne en diverse additionele werkzaamheden aan kantoren, openbare gebouwen, scholen en industriële ruimtes,” aldus Frank de Vries.

Frank is een echte Aalsmeerder en wist al op jonge leeftijd dat hij het schoonmaakbedrijf van zijn ouders zou overnemen. Al vanaf zijn achtste jaar kwam Frank op de vrije woensdagmiddag bij zijn vader over de vloer voor allerhande hand -en spandiensten en op veertienjarige leeftijd draaide hij zelfstandig projecten.

Oogje toe
Toen hij zestien was begon Frank voor schooltijd met de schoonmaak van kantoren. Dat hij onder schooltijd wel eens ‘in dutte’, was begrijpelijk, gezien het vroege uur dat hij dagelijks moest opstaan. Gelukkig begreep zijn docent het vaak wel en kneep dan meestal een oogje toe. Frank heeft de LTS richting elektrotechniek afgemaakt en voor zijn ouders was dat destijds en is ook nu nog praktisch gezien de vele elektrische apparatuur bij het bedrijf waarmee wordt gewerkt. In 2006 is Frank volledig eigenaar van L.J. de Vries geworden en heeft hij destijds zijn ouders als vennoot uitgekocht.

Regionaal actief
Schoonmaakbedrijf L.J. de Vries is werkzaam in de omgeving Aalsmeer en het Westland. In deze twee plaatsen heeft L.J. de Vries vestigingen. Heden ten dage werken er bij L.J. de Vries circa 125 medewerkers, in loondienst en op oproep basis, waarvan ongeveer vijftien medewerkers in het Westland.

De werkzaamheden van L.J. de Vries vinden onder andere plaats in Aalsmeer – Kudelstaart – Uithoorn – de Kwakel – Hoofddorp – Amstelveen – Schiphol-Rijk – Zwanenburg – Westland – Honselersdijk en Naaldwijk. Het betreft veel kantoren schoonmaak met glasbewassing, specialistische werkzaamheden zoals onderhoud en sealen van linoleumvloeren, tapijtreiniging, maar ook projectstoffering en monteren van hygiëneapparatuur zoals zeep- en toiletdispensers. Frank: “Je kan het zo gek niet bedenken of wij regelen het. Zelfs het strijken van de vlag als de lijn gebroken is draaien wij onze hand niet om.”

Onderscheidend
Het schoonmaakbedrijf staat altijd voor de klant klaar. “Dat is onze kracht,” aldus Frank, “bij ons tref je geen duur verkoopteam aan die op acquisitie gaat, maar mensen uit de praktijk waaronder ikzelf en zijn de lijnen daardoor heel kort. Wij doen zelf ook de kwaliteitscontroles en mochten er toch klachten zijn lossen wij dit samen met de desbetreffende schoonmaakmedewerker op. Schoonmaken is mensenwerk en daar hoort bij dat wij onze mensen koesteren.”

De medewerkers krijgen een eerlijke beloning, allemaal goed geregeld in de CAO. “Hierdoor is de betrokkenheid met en van onze mensen erg groot. Dit komt onder meer tot uiting in ons lage ziekteverzuim en ook door de vele langdurige dienstverbanden.”

Webshop
De webshop van L.J. de Vries is ontstaan omdat er veel vraag naar schoonmaakartikelen was bij bedrijven die geen klanten waren. Geleidelijk aan is naar aanleiding van de vraag het assortiment uitgebreid en heeft de webshop inmiddels een ruime voorraad aan artikelen. Bedrijven die schoonmaakartikelen bestellen via de webshop profiteren van het inkoop schaalvoordeel. Hierdoor liggen de prijzen gemiddeld lager dan elders via internet besteld. Gratis bezorging vindt in de volgende regio’s plaats: Aalsmeer, Amstelveen, De Kwakel, Hoofddorp, Kudelstaart, Nieuw-Vennep, Uithoorn, Rijsenhout, Schiphol (-Rijk) en Honselersdijk.

ljdevries.nl
F.A. Wentstraat 2b,
1431 KZ Aalsmeer
Telefoon: 0297- 322339
Mail: info@ljdevries.nl

Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin