Zonnige toekomst met Solar Totaal Advies

René van Poelgeest (Foto: Ton van Eenennaam)

AalsmeerVandaag geeft wekelijks een podium aan ondernemers die betrokken zijn bij de BusinessClub van FC Aalsmeer. In een kort interview vertellen deze ondernemers wie ze zijn en wat hun motivatie is en geven ze een inkijkje achter de schermen van hun bedrijf. Vandaag de beurt aan René van Poelgeest, directeur-eigenaar van Solar Totaal Advies, leverancier en installateur van zonnepanelen.

René van Poelgeest is geboren en getogen in Amstelveen en vier jaar geleden in Aalsmeer komen wonen. Zijn achtergrond is een heel andere dan de business waar hij nu in werkt. Bij hem ‘kriebelde’ het altijd al dat hij een rol in de buitendienst wilde hebben in de rol van accountmanager met ook klantbezoeken. Die rol heeft hij opgepakt en is in 2013 als zzp’er gaan werken voor een landelijke organisatie in zonnepanelen. In 2017 heeft René de stoute schoenen aangetrokken en is voor zichzelf begonnen. Zijn eerste ‘klant’ was de notaris waarbij René zich als zelfstandige heeft ingeschreven.

Daarna is het snel gegaan. In 2021 is René een bedrijfspand op het terrein van Blauwhoff aan de Aalsmeerderweg getrokken en inmiddels wordt de bedrijfsruimte alweer aan krappe kant. Solar Totaal Advies plaatst op dit moment circa 5000 zonnepanelen per jaar. Hierbij te bedenken dat de groei eigenlijk alleen door mond tot mond reclame is behaald. René: “Zonnepanelen plaatsen is een echt vak en inmiddels heb ik alle papieren gehaald die daarvoor benodigd zijn.”

Advies op maat
Gewerkt wordt volgens René alleen met A-kwaliteit zonnepanelen en met specialisten die jarenlange ervaring hebben in het vak. “Naast de kwaliteit van mensen en middelen geven wij een totaal advies op maat. Hierbij houden we ook rekening met de omgeving en mogelijke toekomstige behoeften zoals een aansluiting voor een elektrische auto of warmtepomp. Klanten zien soms door de bomen het bos niet meer en daarom is goede en eerlijke voorlichting van cruciaal belang. Met onze hulp en advies maken zij de uiteindelijke keuze.”

Door voorraad en een vast installatie team bij Solar Total Advies is na opdracht de plaatsing van panelen in de meeste gevallen tussen de zes tot acht weken mogelijk.

Toekomstige generaties
Het is algemeen bekend dat we met zijn allen meer moeten gaan doen met duurzame energie. René kan daar met zijn bedrijf bij helpen. “Met de aanschaf van zonnepanelen doet u dus niet een plezier aan uw eigen portemonnee en het milieu op dít moment, maar vooral ook voor toekomstige generaties. Ondanks de wisselende berichten over het afschaffen van de zogenaamde salderingsregeling is het investeren in zonnepanelen nog steeds zeer aantrekkelijk. Zelfs al zou u het niet voor het milieu doen.”

Ook voor bedrijven zijn zonnepanelen een slimme zakelijke investering. Door een aantal fiscale voordelen, direct opgewekte energie en besparing in de energiekosten snijdt het mes aan alle kanten.

Businessclub
Over het contact met de Businessclub van FC Aalsmeer zegt hij: “Ik ben lid geworden door contact met Arjen Verburg van Broodje van de Zaak. Hij is al lid van het eerste uur. Ik zag het grote en diverse ledenbestand van de Businessclub en dat sprak me direct aan. Daarnaast draag ik als inmiddels in Aalsmeer gevestigde ondernemer graag mijn steentje bij in het regionale MVO.

Solar Totaal Advies BV
Aalsmeerderweg 237-G
1432CM Aalsmeer
0297-224706
info@solartotaaladvies.nl
solartotaaladvies.nl
Reviews: klantenvertellen.nl/reviews/1039627/solar_totaal_advies

Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel