Verzin en win: de koning spreekt

Door: Arjen Vos. (bevat video) Nooit hadden we kunnen bedenken dat we de koning van ons land een keer een hoofdrol in deze rubriek zouden geven. En toch gebeurde het. Dat zijn de verrassingen uit het dagelijkse leven. Een cadeautje wat wij als AalsmeerVandaag ook maar al te graag uitpakten. Het spreekwoordelijke hart wat Willem Alexander onder de riem van IKC Triade kwam steken, verwarmde zodoende heel Aalsmeer. Het was spraakmakend, eervol en een vrolijke gebeurtenis in een toch door de coronabeperkingen wat sombere tijd. U kreeg de afgelopen week de kans om iets te verzinnen bij de foto van de gebarende en sprekende koning. Wat hij op dat moment precies zei, weten maar weinig mensen. Maar de camera en de microfoon legden het vast en daar maken we u op deze Eerste Kerstdag graag deelgenoot van. (lees verder onder het filmpje)

Geen van de inzenders had het exact goed al zaten sommigen er wel dichtbij. Na veel wikken en wegen komen we toch echt weer uit bij een bekende naam waarbij de vergelijking met voetbal zich opdringt. De bekende Engelse oud-voetballer Gary Lineker sprak ooit de legendarische woorden: ‘Voetbal is een eenvoudig spel van 22 man die achter een bal aan rennen en aan het einde winnen de Duitsers…’ Wij kunnen onze eigen variatie daarop maken met: ‘Verzin en win is een taalrubriek op AalsmeerVandaag en aan het einde wint Jan Tas..’ Jan was er als de kippen bij en was niet alleen de eerste de beste maar gelijk ook ‘lest best’ met zijn inzending: ‘Het worstenbroodje was perfect…’ Hoe origineel de andere inzenders ook waren, onze felicitaties zijn toch voor Jan bij de laatste verzin en win dit jaar.

Voor jou straks twee worstenbroodjes bij Broodje van de Zaak, Jan. Geniet ervan!

Vanwege de kerst en het nieuwe jaar in aantocht hebben we deze week geen nieuwe opgave. In plaats daarvan komen we na de kerstdagen met een selectie van leukste verzin en winfoto’s van het afgelopen jaar. Met het verzoek aan u om te stemmen op de allerleukste zodat we weer een Gouden Gniffel kunnen uitreiken.

In plaats van dat we traditiegetrouw het woord nu aan u geven, zeggen we: Fijne Kerstdagen!

 

Lees vorig bericht

Column: ‘Bout van Flappie zonder tranen’

Lees volgend bericht

Nassira Oude Kotte: ‘Gido en ik hadden direct een klik’


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *