Zou het zonder Attie van Kooij beter gaan?

Korfbalvereniging VZOD en trainer coach Attie van Kooij hebben vorige week de samenwerking beëindigd. Dit was op initiatief van de club. Als reden wordt 'verschil van inzicht' gegeven. Van Kooij nam begin van dit seizoen het stokje over van Frits Visser naast wie hij twee seizoenen als assistent werkzaam was.
 
De club heeft de leden van VZOD via de mail geïnformeerd over het besluit. In dit schrijven laat het bestuur weten dat er geen twijfel is aan de loyaliteit en betrokkenheid van de coach. “Maar er bleek onvoldoende basis te zijn om gezamenlijk tot sportieve resultaten te komen,” aldus het bestuur.
 
Blamage
De sportieve resultaten vielen de laatste tijd tegen. Op het veld eindigde de club na de eerste seizoenshelft op een vijfde plaats. Dat was niet heel overtuigend. Met name de laatste wedstrijd was een blamage. Thuis tegen KIOS werd met bijna tien treffers verschil verloren. 
 
Misvatting
Dat het zaalseizoen zwaar zou worden, was bekend. VZOD was ingedeeld in een zware poule. Maar aangezien de blauw-zwarten de reputatie hebben juist in de zaal erg sterk te zijn, werd de competitie toch met vertrouwen tegemoet gezien. Dat bleek een misvatting. Elke wedstrijd verloor de ploeg met 30 of meer tegentreffers. Begrijpelijk dat er onrust binnen de selectie ontstond. Zo'n slechte seizoenstart, dat past niet bij VZOD.
 
De conclusie was voor het bestuur helder. Het verschil in inzicht tussen trainer, Technische Commissie en selectiespelers over uitvoering van beleid en strategie, bleek volgens het bestuur onoverbrugbaar: “Wij vinden het jammer dit besluit te moeten nemen en zien alleen maar verliezers in deze.”
 
Kikkers
Gradus van Limpt is voorlopig aangesteld als trainer van de selectie. In een persbericht wordt gemeld dat hij bereid is gevonden om de honneurs voorlopig waar te nemen en de 'kikkers weer in de kruiwagen' te krijgen. Het wordt verder niet met zoveel woorden gezegd maar dat er sprake was van onvrede binnen de selectie, is duidelijk. Het bestuur geeft aan er verder niets over te willen zeggen.
 
Morgen speelt VZOD uit tegen Velocitas, de nog ongeslagen nummer 2 van de ranglijst. Het zal geen gemakkelijke klus worden.
 
Tekst Arjen Vos
 
Foto: Attie van Kooij zoals hij de laatste veldwedstrijd coachte. (Foto archief AV)
 
(advertentie)
 
 
 

Eén reactie

  1. Ik hecht eraan om te weerspreken wat in dit artikel gesuggereerd wordt. Deze beslissing heeft nadrukkelijk niet te maken met de slechte wedstrijduitslagen van de laatste weken. Een dergelijk besluit neem je niet lichtvaardig en is niet gebaseerd op enkele mindere weken.
    Maar als de onderlinge chemie niet leidt tot wat bij VZOD hoog in het vaandel staat: naast sportieve ambities ook nadrukkelijk plezier aan de sport beleven, dan wordt ingrijpen onvermijdelijk.

    Uit respect voor betrokkenen is besloten niet op de details in te gaan via de media. Via de website van VZOD (www.vzod.nl) zullen we waar nodig verder informatie geven.

    We betreuren deze gang van zaken en zijn Attie van Kooij dankbaar voor zijn inzet en loyaliteit in de afgelopen jaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel