Winst RKDES na contractverlenging coach

Het is misschien toch nog niet te laat voor de voetballers van RKDES. In een poging weg te komen uit de degradatiezone, behaalde de ploeg zondagmiddag de eerste thuisoverwinning van het seizoen en verdiende daarmee drie zeer welkome punten. DSS werd met maar liefst 4-1 verslagen. Eerder in de week verlengde trainer Koos Abrahamy zijn contract met een jaar. Mogelijk dat die gebeurtenis aan de basis lag van de overwinning.  
 
Abrahamy moest zondag flink puzzelen met de opstelling vanwege het ontbreken van maar liefst vier vaste krachten. Sven Boelsma, Maarten van Putten, Mischa van der Scheur en keeper Jeremiah Veldman, die in de warming up geblesseerd raakte, konden niet worden opgesteld. Met Wilbert Klijmij onder de lat speelde RKDES met fris en fruitig voetbal de beste wedstrijd van het seizoen en beloonde zichzelf en het publiek met mooie goals.
 
Vlotte combinaties
Ineens scheen alles te lukken bij de Kudelstaarters. Zowel vlotte combinaties, goed lopende aanvallen als strijdlust. Het publiek vroeg zich af of het daadwerkelijk RKDES was waar naar gekeken werd. Er kon al snel gejuicht worden. De uitblinkende Lennart Kok nam de bal na een lange pass uitstekend aan waarna hij het leer kunstig in de linker bovenhoek krulde.
 
Koelbloedig
Na een half uur spelen werd de score verdubbeld door Edwin van Maris die een verdedigingsfout koelbloedig afrondde. Met een 2-0 voorsprong werd de rust gezocht. Niet snel na de hervatting werd het 3-0 dankzij Jordy Bourgonje. Na een kopbal op de lat van RKDES leek DSS door goed samenspel weer wat sterker te worden. Uit een corner scoorden de Haarlemmers de 1-3. RKDES bleef vertrouwen houden en hield het achterin netjes dicht. Vlak voor tijd besliste Jordy Bourgonje de wedstrijd definitief.
 
Strohalm
RKDES schuift dankzij de winst een plekje naar boven en houdt alleen Schoten en Blauw Wit onder zich. De strohalm die de ploeg van rechstreekse degradatie scheidt, is slechts een schamel puntje. Volgende week is RKDES vanwege het carnaval vrij. Over twee weken staat de uitwedstrijd tegen Bloemendaal op het programma.
 
Opstelling: Wilbert Klijmij, Michael van Woensel, Damian Veldman, Richard de Vries, Ivo Lentjes, Lennart Kok, Roy Endhoven, Justin de Haan, Jordy Bourgonje (72' Daryl Haime), Dani Calmez, Edwin de Vries (73' Paul Verburg).
 
Bron: Eppo Buskermolen
 
Foto: Er wordt eindelijk weer gejuicht aan de Wim Kandreef. Foto Jaap Maars. Zie ook de gallery
 

 

Eén reactie

  1. Waarschijnlijk ook de inbreng van de blonde pupil van de week van de F9 deed wonderen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel