Wereldtopper gaf hockeyclinic

Een artikel over hockeyvereniging Qui Vive op AalsmeerVandaag? De sportclub ligt op Uithoorns grondgebied dus dat is geen Aalsmeer. We maken dit keer een uitzondering omdat zo’n beetje de helft van de in totaal zo’n 1100 leden uit Aalsmeer en Kudelstaart afkomstig zijn.
Afgelopen woensdag gaf aanvoerster van het Nederlands dameshockey-elftal Maartje Paumen hier een clinic voor de jeugd.
 
De Nederlandse Hockeydames hebben zich geplaatst voor de Olympische Spelen in Rio. Omdat Maartje Paumen niet alleen boegbeeld is van ‘Oranje’ maar ook van sponsor Rabobank, is zij gevraagd een aantal clinics te verzorgen voor de jeugd van een aantal hockeyclubs in de regio. Zo ook voor Qui Vive in De Kwakel. Voorzitter van Qui Vive Rob Das en Ron Leegwater van Rabobank Regio Schiphol verwelkomden de enthousiaste jeugd op het zonnige veld.
 
Jeugdsportfonds
Wie wilde deelnemen aan de clinic moest daarvoor een (bescheiden) bijdrage betalen. Die kwam ten goede aan het Jeugdsportfonds. Namens dat fonds namen Arie de Vos en Tim Bakker een cheque van 800 euro in ontvangst.
 
Warming-up
Daarna ging de clinic van start. Te beginnen met een warming-up. Maartje Paumen liet de jeugd eerst een rondje om het veld rennen waarna ze zelf ook een rondje meeliep en wat rek- en strekoefeningen voordeed. Daarna gingen de groepjes apart aan het werk. Begeleid door spelers en speelsters uit de hoogste elftallen.
 
Onder de indruk
Maartje ging alle groepjes langs, gaf aanwijzingen en deed zelf mee met partijtjes. De kinderen waren duidelijk onder de indruk van de aanwezigheid van de tophockeyspeelster die gouden medailles won op Olympische Spelen, EK en WK en driemaal bekroond werd tot beste hockeyster van de wereld.
 
Het was duidelijk een leerzame en inspirerende middag voor de kinderen met verschillende hoogtepunten. Een fotoshoot en een handtekeningensessie tot besluit maakte de middag onvergetelijk.
 
Foto: Uitreiking van de cheque aan het Jeugdsportfonds. Foto's Arjen Vos (zie ook de gallery)

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel