VZOD verrast ongeslagen koploper

De korfballers van VZO beleefden een heerlijke zaterdag. Als enige club in de competitie brachten zij de Rotterdamse koploper Trekvogels een nederlaag toe. De toeschouwers in de Proosdijhal zagen een gedreven VZOD de verdiende winst pakken.

VZOD kon voor de eerste maal aantreden in de sterkst mogelijke opstelling, dus met de herstelde Bart Verheul. Deze gaf direct zijn visitekaartje af door binnen 30 seconden via een doorloopbal 1-0 op het score bord te zetten. Direct werd duidelijk dat de beide coaches hun huiswerk goed hadden gemaakt. Nils van Os had de opdracht meegekregen om de gevaarlijkste schutter en aanvoerder van Trekvogels uit te schakelen. Aan de andere kant deed Trekvogels al het mogelijke om Josine Verburg, normaal de productiefste VZOD er, het scoren te beletten. Trekvogels, bekomen van de eerste schrik, herstelde zich goed en trok langzaam het initiatief naar zich toe. Na de gelijkmaker werd er om en om gescoord. VZOD speelde sterk in deze fase maar wistvde kansen niet te benutten. De ongeslagen koploper uit Rotterdam deed dat wel en liep uit naar 3-5. De laatste 7 minuten van de eerste helft waren duidelijk voor de thuisploeg. VZOD ging scherper verdedigen, zodat de bezoekers geen tijd kregen om rustig aan te leggen voor een schot. Door het sterke verdedigen kreeg ook het aanvalsvak meer tijd en vertrouwen om het veldoverwicht om te zetten in doelpunten. Via Bart Verheul en Josine Verburg was de stand vlak voor rust weer gelijk. De slimme en ervaren Martijn Vervark bepaalde de ruststand op 6-5 door zijn tegenstander onder de korf op het verkeerde been te zetten.

Strafballen
Na de rust ging VZOD verder op de ingeslagen weg. Er werd heel geconcentreerd verdedigd met name door de eerder genoemde Nils van Os, die zijn persoonlijke tegenstander volgde als een schaduw. Hierdoor kwam zat de aanvoerder van Trekvogels niet lekker in de wedstrijd, wat ook tot uiting kwam in de twee door hem gemiste strafworpen. VZOD benutte daarentegen wel de hen toegekende strafworpen. Jessica Zeijerveld legde de strafballen feilloos in het mandje waardoor VZOD uitliep naar 9-6. De bezoekers weigerden echter op te geven en deden er alles aan om hun ongeslagen status te behouden. Door twee maal te scoren brachten de bezoekers de marge terug tot 1 doelpunt (9-8)waardoor alles weer mogelijk was. Het sterke collectief van VZOD gaf in de eindfase de doorslag, een afstandsschot van Josine Verburg verschafte VZOD een iets veiligere marge. Nils van Os bepaalde de eindstand in de laatste minuut op 11-8 via een perfecte doorloopbal. Hij sloot zo op passende wijze een uitstekende wedstrijd af.
Dankzij deze terechte overwinning is de tweede plaats nog binnen bereik voor de Kudelstaartse korfballers. Zeker wanneer er de nog resterende drie wedstrijden met dezelfde inzet wordt gespeeld en iedereen blessurevrij blijft.