VZOD kampioen in zinderende sporthal

Zoals verwacht haalden de korfballers van FIQAS/VZOD afgelopen zaterdag het kampioenschap in de derde klasse binnen. De vraag voorafgaand aan de wedstrijd tegen het Alkmaarse DSO was niet zozeer of de Kudelstaarters deze avond kampioen zouden worden, maar meer of ze met de druk van het ‘moeten’ konden omgaan.

In het begin van de wedstrijd leek de spanning verlammend te werken. De tegenstander kwam zelfs op voorsprong en bleef aardig bij. VZOD ging met een kleine voorsprong (9-7) de rust in. Na de hervatting wierp VZOD de spanning helemaal van zich af en ging vrijuit spelen.

Juichend
Voor het talrijke en zeer meelevende publiek liep VZOD zodoende uit naar een comfortabele voorsprong van zes treffers. Iedere rake bal van de thuisclub werd vanaf de tribunes juichend beloond. Complete gezinnen waren naar de wedstrijd gekomen. Van jong tot oud hadden ze wel zin in een feestje.

En dat feestje kwam er. Toen duidelijk werd dat de wedstrijd en de titel in de knip zat, was het wachten op de bevrijdende fluit van de scheidsrechter.

Afsluiter
De slotfase bood nog genoeg kijkplezier. In de laatste minuten moest Donja Passies het veld ruimen vanwege kramp. Zij werd vervangen door Hanna Viet, die direct een prachtige doorloopbal wist te verzilveren. Daarmee bracht ze tevens de eindstand van 17-10 op het bord. Martijn Vervark kreeg als afsluiter een zeer verdiende publiekswissel, zodat ook Nils van Os de laatste minuten nog mee mocht spelen.

Vreugdevol
Vrijwel op hetzelfde moment dat burgemeester Vonk in het nabij gelegen Dorpshuis de sleutel van het dorp aan Prins Eduard den Eerste overhandigde, barstte ook in de Proosdijhal het feest los. Met de blauw-zwarte ploeg als het vreugdevolle middelpunt. Er werd gehost en gedanst alsof de sporthal de locatie was waar het Prinsenbal plaatsvond.