Volleybal in trek bij basisscholen

Zaterdag was het in de Proosdijhal volleybal dat de klok sloeg. Verdeeld over ochtend en middag streden een paar honderd kinderen, afkomstig van alle tien plaatselijke basisscholen, om de eer. Volgens Chantal van Hilst, sprekend namens organiserend Oradi/Omnia Volleybal, zit de sport flink in de lift.
 
“We zijn zeer verheugd dat, net als vorig jaar, opnieuw alle scholen meededen aan het toernooi. Met zes teams meer, zaten we nu op een record aantal van 48 teams,” aldus Van Hilst. De stijgende populariteit kan volgens haar verschillende redenen hebben, “onze jeugdtrainers hebben onlangs vier weken lang clinics verzorgd ter voorbereiding op het toernooi. Maar het kan ook komen door de successen van de Nederlandse volleyballers op diverse internationale toernooien.”
 
Gratis meetrainen
Oradi/Omnia ziet het schoolvolleybaltoernooi als een mooie manier om vooral jonge kinderen in contact te brengen met volleybal. De hoop is dat de kinderen na het toernooi de smaak te pakken hebben en graag mee willen trainen.
 
Voor de teams met een podiumplaats lag er een specifieke uitnodiging klaar:
Een oorkonde waarmee ze tot einde seizoen (half juni) gratis mee kunnen trainen. Ook kinderen die opvielen door hun goede spel of spelinzicht konden zo'n oorkonde verdienen.
 
Appel en water
De prijsuitreiking werd evenals vorig jaar verzorgd door wethouder Sportzaken Gertjan van der Hoeven die zowel in de ochtend als in de middag van de partij was. Als aandenken kregen de kinderen een appelbox met appel, gesponsord door Levarht. Ook was er voor alle kinderen een flesje water dankzij Zorg en Zekerheid in het kader van Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG).
 
De winnaars ontvangen binnenkort een uitnodiging voor het provinciaal kampioenschap. Hier mogen ze strijden met andere provincies. Bij winst lonkt zelfs deelname aan het NK.
 
Uitslagen
 
Groep 4
1. OBS 4  
2. Toppers – Hoeksteen
3 Volleysterren – Wegwijzer
4. Kanjers – Hoeksteen
5. Jozeftoppers
6. Kikkers – Zuidooster
7. Samen Een
8. Jozefkanjers
 
Groep 5 
1. Jozefsmashers 
2. Oostsmashers – Oosteinder
3. Spinnen – Zuidooster
4. Schorpioenen – Zuidooster
5. Graankorrels
6. Slangen – Zuidooster
 
Groep 6 
1. Samen Een
2. Antonius Champs
3. Blokkers – Hoeksteen
4. Smashers – Hoeksteen
5. Olifanten – zuidooster
6. Giraffen – zuidooster
7. OBS – OBS Kudelstaart 
8. Brug- volleytoppers – de brug
Groep 7/8
1. Korrelpower – Graankorrel
2. Samen Een
3. Kampioenen – Hoeksteen
4. Tosti's van de Antonius
 
Foto’s: boven; de Jozefschool in actie, ouders leven mee, 'Korrelpower' pakt de titel bij groep 7/8. Foto's Arjen Vos (zie ook de gallery)

2 reacties

  1. Na de kerstvakantie heb ik in 40 klassen een volleybalclinic gegeven. Het is als trainer leuk om te zien hoeveel kinderen zich daardoor opgegeven hebben voor het schoolvolleybaltoernooi. Vreugde, een beetje verdriet en andere emoties waren er volop. Dat maakt sport juist zo mooi.

  2. Wat een super leuke foto’s.

    Wat veel vrolijke gezichten en enthousiaste kinderen!

    Daar doen we het voor!!

    Fijn dat jullie er waren!

    Tot volgend jaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel