Verenigingsrecord triatleten Oceanus

Afgelopen weekend kwam de Triatlongroep van Oceanus in actie. In Arnhem vestigden de sporters een verenigingsrecord, dichter bij huis deden de ‘jonkies’ het ook niet slecht.
 
Zaterdag stond de eerste Triatlon voor de jeugd op de agenda. In en rondom het De Mirandabad werd er gezwommen, gefietst en hardgelopen. De afvaardiging van Oceanus deed het naar behoren met respectievelijk een 6e, 8e, 12e en 14e plaats bij de jongens en een 11e plek bij de meisjes.
 
Ouverture
Een dag later werd het startsein gegeven voor de 4e jaargang van de teamcompetities triatlon in Nederland. Nieuw dit jaar is de 3e Divisie, die in Arnhem haar ouverture beleefde. Atleten van het Oceanus Triatlon Team kwamen uit in de competitiepoule Zuid in zowel de 2e als de 3e divisie.
 
Concept
De teamtriatlon van Arnhem is pas toe aan haar tweede editie, maar toch kwamen zondag bijna 700 atleten in actie in de Gelderse hoofdstad. Het raceconcept bestaat uit een wedstrijd voor teams van 4 atleten, die gezamenlijk bijna 475 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen. De tijd van de derde atleet bepaalde het finishresultaat. Samenwerken is toegestaan, waardoor teamtactiek een grote rol speelt.
 
Record
Teamcaptain Hans de Groot, Wilko de Graaf, Patrick de Vries en John Heijsteeg zwommen in een mooie trein de 19 banen om vervolgens de fiets te pakken om een tijdrit van 20 km te rijden door het heuvellandschap. Met een afsluitende 5 km looponderdeel wisten de 4 atleten hun eerste teamtriatlon af te leggen in 1.08.15. Wat op dat moment een Oceanus verenigingsrecord was en in de einduitslag een 19e plaats opleverde in de 3e divisie.
 
Tactische opstelling
Om 13.38 uur was het de beurt aan het juniorenteam van Oceanus. Het team van Davy Heijsteeg, Bart Sommeling, Koen Hijman werd aangevuld met de routinier Fedor Exmann. In een tactische opstelling werd er gezwommen, waarbij de atleten goed “in elkaars benen” bleven zwemmen om zo min mogelijk weerstand te hebben. Na een kleine 9 minuten verlieten de mannen de wisselzone om de strijd aan te gaan om het verenigingsrecord van de 3e divisie aan te vallen. De missie van het team: samen uit/samen thuis bleek na het fietsonderdeel nog steeds te werken. Het team liep de 5 km in de complete samenstelling en zette het verenigingsrecord nog scherper 1.04.15. Een 17e plaats in de 2e divisie Zuid.
 
Weert
De volgende wedstrijd zal plaats vinden tijdens de stadstriatlon van Weert op 30 mei. Een dag later zal Oceanus ook uitkomen op het NK Olympische afstand met een Eredivisieteam.
 
Wie ook wil meetrainen met de triatleten van Oceanus zijn van harte welkom. Zie de website voor mee informatie.

Foto: triatleten in actie op de heuvels rond Arnhem. (Foto Oceanus)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel