Tropische temperaturen bij TVK Open

Veel sporters houden een zomerstop. Maar daar is bij tennissers geen sprake van. Overal zijn er toernooien in de regio, ook in ons dorp. Tennisvereniging All Out organiseerde het Dutch Flower Open Toernooi begin juli, bij Tennis2Tennis wordt vanaf 9 augustus het BDO Watertoren Dubbel Toernooi gehouden en afgelopen weekend sloot Tennisvereniging Kudelstaart haar Open Dubbel Toernooi af met, spannende, finales.

Het toernooi begon en eindigde met tropische temperaturen, wat voor het thema ‘jungle’ goed uitkwam. “De hitte voelde je gewoon opstijgen vanaf de baan,” aldus een deelneemster.

Veel driesetters
De finaledag begint traditiegetrouw met een ontbijt waarvoor alle finalisten worden uitgenodigd. “Een gezellig samenzijn voordat de strijd op de baan losbarst,” legt organisator Wim Hulsbos uit.

En dat er strijd was was duidelijk. Een derde van de finalewedstrijden werd een spannende driesetter, wat het publiek zeer waardeerde.

Sportief toernooi
De organisatie is tevreden over het verloop van het toernooi. “Slechts bij één wedstrijd was er gedoe over ballen in of uit, maar over het algemeen was het een sportief toernooi. En alleen op zaterdagavond moesten we even schuilen voor een flinke bui, maar we hebben heel de week prachtig tennisweer gehad. Dat is wel eens anders geweest in het verleden.”

Een gedeelte van het inschrijfgeld van dit toernooi gaat naar Pink Ribbon. De uiteindelijke donatie wordt binnenkort bekend gemaakt.

Het Open Dubbel Toernooi in Kudelstaart wordt ieder jaar gehouden in de derde week van juli. Een verslag met foto's van het openingsweekend is hier te vinden. 

Foto's: (boven) winnaars gemengd dubbel 3 Misha en Erwin worden gefeliciteerd door de organisatoren Wim en Marijke, (midden) toeschouwers krijgen mooie wedstrijden voorgeschoteld, (onder) het finale-ontbijt, een jaarlijkse traditie. (foto’s Desiree Vreken)
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *





banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel