Tennissen in jungle Kudelstaart

Deelnemers van het open dubbeltoernooi bij Tennisvereniging Kudelstaart konden tijdens het openingsweekend hun borst natmaken. Letterlijk en figuurlijk door de hoge temperaturen en hoge luchtvochtigheidsgraad.  Er moest voldoende gedronken en iets langere rustpauzes genomen worden. Zeker bij spannende driesetters.

“We vroegen er zelf om,” aldus toernooi-organisator Wim Hulsbos. “Want het thema van dit jaar is jungle, dus wat wil je.” Deze vlieger gaat echter niet altijd op, want tijdens een eerder toernooi op het nog oude park aan de Herenweg was het thema wintersport en toen bereikte de temperatuur een recordhoogte van 35 graden Celsius.

Pink Ribbon
Het toernooi in Kudelstaart is altijd populair in de regio. Naast de gezelligheid en de strakke organisatie, wordt er goed voor de deelnemers en de toeschouwers gezorgd. Iedere dag is er een speciaal toernooimenu, tegen geringe kosten te bestellen en gemaakt door enthousiaste vrijwilligers.

Ieder jaar koppelt de organisatie het toernooi aan een goed doel. Dit jaar dragen de deelnemers een gedeelte van hun inschrijfgeld af aan Pink Ribbon. Vorig jaar werd Stichting Dag van je Leven blij verrast met maar liefst € 1.757,30.

Water
De organisatie kon afgelopen weekend rekenen op prachtig weer, wat ook voor de toeschouwers genieten was. Voor de maandagavond waren de voorspellingen niet al te best, maar het viel achteraf mee. Organisator Wim Hulsbos bleef positief. “Eventueel konden we uitwijken naar een hal binnen, maar het voordeel van kunstgras is dat er doorgespeeld kan worden.” De vele bloemen en planten, waarmee het park opgevrolijkt is, waren blij met de regendruppels. 

De ruim 400 deelnemers strijden één week op de kunstgrasbanen van TVK in 15 categorieën. Dames- en herendubbel en gemengd dubbel. Volgend weekend worden de finales gespeeld.

Alle uitslagen en het spelschema zijn te vinden op deze website.

Foto's: zinderende wedstrijden in zinderende hitte tijdens openingsweekend open dubbeltoernooi TVK. (foto's Arjen Vos)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *





banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel