Tennistoppers slaan zich door weer en wind

Tennisvereniging Kudelstaart was deze week het toneel voor de Westeinder jeugdtenniskampioenschappen. Het toernooi, speciaal georganiseerd voor vier verenigingen uit Leimuiden, Rijsenhout, Aalsmeer en Kudelstaart, had te kampen met onvoorspelbare weersomstandigheden. Ondanks storm en regen in het midden van de week konden alle partijen worden afgewerkt en de finales gewoon op vrijdag worden gespeeld.

Er werd gestreden in twaalf verschillende onderdelen, gebaseerd op leeftijd en niveau. De deelnemers konden allemaal meerdere wedstrijden spelen, want er werd met een poulesysteem gewerkt.

Betrokken
De organisatie was in handen van Erwin Schmitz en Jordi Janmaat, die het evenement vier jaar geleden voor de eerste keer organiseerden. Toen nog bij All Out. “Het begon als een soort open Aalsmeers kampioenschap voor de jeugd. Na de eerste editie rouleerde het toernooi over Rijsenhout en Leimuiden en nu was Kudelstaart dus aan de beurt,” vertelt Schmitz, die blij is dat All Out toch ook weer betrokken is geraakt.
 
“Na de eerste editie deed All Out niet meer mee, maar nu ze er weer bij zijn is het deelnemersveld gegroeid van ongeveer 80 naar 135 deelnemers. En volgend jaar staat All Out op de rol om het evenement in de meivakantie te organiseren.”
 
Vogelspinnen
Behalve tennis waren er ook activiteiten naast de baan georganiseerd. Vanwege het thema 'Jungle' waren er op woensdagmiddag allerlei exotische dieren zoals slangen, hagedissen en vogelspinnen te bezichtigen. De dapperen onder de jeugd lieten zich zelfs met een dier op de arm op de foto zetten. Ook was er een loterij en een rond-de-baan-competitie.
 
Winnaars
Na een aantal boeiende westrijddagen werden de titels als volgt verdeeld. Bij de meisjes enkel wonnen Caya Verhoef, Dewi Verhoef en Ilse Buskermolen. Het jongens enkel werd gewonnen door Steffan Abou el Haoua en Stijn Burgers. De titel in het gemengd dubbel ging naar Nova Verheul en Stan Eveleens. Damesdubbelkampioenen werden Kirsten van der Veen en Lynn Kuilboer en Amber Bakker en Dewi Verhoef. Bij het jongensdubbel was de winst voor Nick Nieuwendijk en Marijn van Rossen, Steven Diaz en Chendo van der Weijden en Emiel en Vitas Spaargaren.
 
Foto: Romy de Vos in actie. (foto's Arjen Vos, zie ook de gallery)

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *





banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel