Subsidie voor schoolsporttoernooien

Ook voor dit schooljaar heeft de gemeente Aalsmeer subsidie vrij gemaakt voor schoolsporttoernooien. Negen Aalsmeerse en Kudelstaartse sportverenigingen krijgen samen ongeveer negenduizend euro subsidie om de jeugd te stimuleren meer te sporten en te bewegen.

Het geld wordt ingezet voor de organisatie van de schoolsporttoernooien. Maar deze verenigingen organiseren ook trainingen en clinics voor de schoolgaande jeugd.

Sporten en bewegen
Wethouder sport Gertjan van der Hoeven benadrukt het feit dat het belangrijk is voor kinderen om aan sport te doen of om voldoende te bewegen. “Het is niet alleen van belang in de strijd tegen overgewicht onder de jeugd, maar bovendien kunnen basisschoolleerlingen tijdens schooltoernooien kennis maken met sporten die ze voorheen wellicht nog niet op deze manier kenden.”

Zonder vrijwilligers geen toernooien. “Dat er ieder jaar weer leuke toernooien worden georganiseerd is te danken aan de vele vrijwilligers bij de scholen en sportverenigingen.”

Overzicht
Hieronder een overzicht van sportevenementen voor basisschoolleerlingen in Aalsmeer en Kudelstaart. De organisatie van de Avondvierdaagsen wordt geheel op eigen kracht geregeld, zonder subsidie van de gemeente. De datum van de Avondvierdaagse in Kudelstaart is echter nog niet bekend. Vorig jaar stond op de website van de Avondvierdaagse Kudelstaart te lezen dat de kans groot was dat er in 2014 voor de laatste keer gelopen zou worden. Hierover zijn verder nog geen mededelingen gedaan.

BV Aalsmeer

Basketbal

4 oktober 2014

FIQAS / RKDES

Handbal

8 november 2014

SV Omnia 2000

Volleybal

14 februari 2015

Volant ‘90

Badminton

21 maart 2015

ZSC Oceanus

Waterpolo

Eind maart 2015

AVA

Atletiek

11 april 2015

VZOD

Korfbal

22 april 2015

FC Aalsmeer

Minivoetbal

1 – 5 juni 2015

HSV Thamen

Peanutbal

Medio juni 2015

Avondvierdaagse

Aalsmeer

Wandelen

1 – 4 juni 2015

Avondvierdaagse

Kudelstaart

Wandelen

onbekend

Foto's: het schoolvoetbaltoernooi is altijd een groot succes. Bij AVA kunnen kinderen kennismaken met atletiek. (foto's archief AV, Arjen Vos)

Eén reactie

  1. Nu de wegen naar school en sportvereniging veilig maken zodat de jeugd ongestoord en veilig op de FIETS naar school kan. Die wegen zijn overbevolkt door autoverkeer en overbodige vervuilende reclameuitingen die de automobilist oproepen ergens anders naar te kijken dan naar de fietsende jeugd. Een verstandige ouder laat zijn kind niet op de FIETS gaan. Wat de gemeente nu doet zijn populistische maatregelen die niet aanzetten tot REGELMATIG bewegen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel